Paranormal címmel, július 28-án jelenik meg Alice Cooper 27. stúdiólemeze, a 2011-es Welcome 2 My Nightmare folytatása. Az eredeti Alice Cooper zenekar három tagja (Nel Smith dobos, Michael Bruce gitáros és Dennis Dunaway basszer) mellett vendégként szerepel majd az új dalokban Billy Gibbons a ZZ Topból és Larry Mullen Jr. dobos a U2-ból. A lemez producere ezúttal is Bob Ezrin volt. Az eredeti zenekarral felvett két nóta (Genuine American Girl, You And All Of Your Friends) a dupla kiadás bónusza lesz, hat számnyi (No More Mr. Nice Guy, Under My Wheels, Billion Dollar Babies, Feed My Frankenstein, Only Women Bleed, School’s Out) tavalyi columbusi koncertfelvétellel egyetemben. A Paranoiac Personality és a Paranormal után most az összes dalba belehallgathatsz, ugyanis az earMUSIC egy alapos ízelítőt tett közzé a neten.

A székesfehérvári FEZEN fesztivál idén kereken 20 éves, ennek apropójából különleges műsorra készülhet a közönség 2017. augusztus 2-a és 5-e között. A horror rock királya több, mint 40 éves pályafutása alatt közel 60 millió eladott lemezzel a háta mögött 20 év után a jubileumi 20 éves FEZEN fesztiválon tér vissza a magyar közönséghez, augusztus 3-án. Alice eddig mindössze kétszer koncertezett Magyarországon: először a megasikeres Trash lemez turnéján, 1990. július 22-én, az MTK Stadionban, majd 1997. június 27-én, a Petőfi Csarnok szabadterén játszott.

Alice Cooper (eredeti nevén Vincent Damon Furnier) 1948-ban született az Egyesült Államokban. 1964-ben alapította meg társaival első zenekarát Earwings néven, amit 1966-ban The Spiders-re, 1968-ban pedig Nazz-re változtattak. 1969-ben vette fel a zenekar és maga az énekes is az Alice Cooper nevet. Ugyanebben az évben fedezte fel őket Frank Zappa, aki hozzásegítette őket első lemezszerződésükhöz. Greatest Hits című lemezük megjelenése után, 1974-ben feloszlott a zenekar és az Alice Cooper név onnantól kizárólag a szólókarrierbe kezdett frontembert jelentette. Legutóbbi lemeze 2011-ben jelent meg Welcome 2 My Nightmare címmel. A zenész 2003-ban saját csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame sétányon, majd 2011-ben beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame-be.

Alice Cooper – Paranormal
(Július 28 – earMUSIC)

01. Paranormal
02. Dead Flies
03. Fireball
04. Paranoiac Personality
05. Fallen In Love
06. Dynamite Road
07. Private Public Breakdown
08. Holy Water
09. Rats
10. The Sound Of A

A dupla CD-s verzió extrája:

Stúdiófelvételek az eredeti Alice Cooper Banddel:
– Genuine American Girl
– You And All Of Your Friends

Koncertfelvételek (Live in Columbus, Ohio, 05/06/2016)
– No More Mr. Nice Guy
– Under My Wheels
– Billion Dollar Babies
– Feed My Frankenstein
– Only Women Bleed
– School’s Out