Két év kihagyás után úgy tervezi a FEZEN szervezőgárdája, hogy 2022-ben végre megrendezhetik a fesztivált. A július 27-30. közötti székesfehérvári rendezvény most a Meshuggah fellépésével is gazdagodott, és egy nagy meglepetést még ígérnek a szervezők.

2022-ben lesz huszonöt éves a FEZEN, a jubileumi fesztivált pedig július 27. és 30. között rendezik Székesfehérváron. A legfrissebb igazolás a rendezvényre a svéd Meshuggah lesz, akik a nyitónapon játszanak majd a feszten. A svéd extrém/progresszív metal alakulat éppen 35 éves lesz jövőre, de a lendületük cseppet sem csökkent. Idén stúdióba is vonultak, így minden esély megvan rá, hogy nem csak a régi kedvenceket, hanem új darabokat is meghallgathatunk tőlük július 27-én, szerdán Székesfehérváron. A hazai bandák sora a Leander Kills gárdájával bővült. Érdekesség ugyanakkor, hogy metálfronton a legnagyobb durranást még nem jelentették be a szervezők, erre néhány napot még várni kell, addig is lehet találgatni, vajon kik érkeznek Fehérvárra…

A korábban bejelentett előadók közül a legkultikusabb és legpatinásabb név mindenképpen a Mercyful Fate, akik épp a pandémia kitörése előtt jelentették be visszatérésüket, ami azonban végül nem valósulhatott meg a korlátozások miatt – most azonban Magyarországra is eljutnak, méghozzá történetük során mindössze másodszorra, július 28-án. Ugyanezen a napon a thrashlegenda Death Angel is ott lesz a fesztivál fellépőinek sorában. A július 29-ei napon a szimfonikus metál egyik legnagyobb neve, a holland Epica lesz a főattrakció, de aznap érkezik Székesfehérvárra az Ignite is, akiknek ez lesz az első magyarországi fellépésük a Téglás Zolit váltó új énekessel, Eli Santanával a mikrofonnál. A július 30-ai napon pedig Harley Flanagannel és a Cro-Magsszel lehet majd találkozni a FEZEN-en. Az eddig bejelentett hazai fellépők a Subscribe, a Road, az Ossian és a Lazarvs.

 1. FEZEN Fesztivál (2022)
  2022. július 27-30
  Székesfehérvár, MÁV Pálya

  Fellépők: Cro-Mags, Death Angel, Epica, Ignite, Lazarvs, Mercyful Fate, Ossian, Subscribe
  július 27., szerda
  Fellépők: Meshuggah
  július 28., csütörtök
  Fellépők: Mercyful Fate, Death Angel
  július 29., péntek
  Fellépők: Ignite, Epica, Lazarvs, Subscribe
  július 30., szombat
  Fellépők: Cro–Mags, Ossian, Road

Jegyárak:
Bérlet: 21.990,- Ft
Napijegy: 8.990,- Ft

Korábban megvásárolt jegyek érvényesek!