A Live in Budapest a brit Queen együttes koncertfilmje, melyen az 1986. július 27-i, egyetlen magyarországi fellépésük látható. Az 1986-os Magic Tour egyik állomásaként a Népstadionban 70 000 ember előtt adott koncert teljes felvételét az együttes budapesti tartózkodása során készített jelenetekkel színesítették. A koncert több szempontból is jelentős. Egyrészt a Queen volt az első nyugati rockbanda, aki a vasfüggöny mögött adhatott ilyen nagyszabású koncertet. Másrészt ez volt a klasszikus felállású Queen utolsó – és legsikeresebb – turnéja Freddie Mercuryval. A zenekar Bécsből érkezett szárnyashajóval, öt napig tartózkodtak Budapesten, jártak a Margitszigeten, volt gokartozás a Hungaroringen, ami szintén 1986-ban készült el, ezek a jelenetek is helyet kaptak a filmben. A teljes koncertfilmet a magyar állam költségére a Mafilm forgatta Zsombolyai János rendezésében. Ez a vállalkozás is csúcs volt a maga nemében annak idején. 16 kamera rögzítette a stadion különböző pontjairól és egy helikopterről a koncertet. Zsombolyai János irányításával a 16 legjobb magyar operatőr vette fel, mint például Ragályi Elemér, Koltai Lajos, Kende János vagy Andor Tamás. Az országban elérhető összes 35mm-es kamera (17 darab), objektívek, berendezések, segédoperatőrök, mindenki ott volt. Körülbelül a filmes szakma éves nyersanyagát forgatták el arra a bulira. Egy ilyen forgatás nem volt mindennapos nálunk, de még Európában sem akkoriban.

A koncertre szánt hetvenezer belépőjegy két nap alatt elfogyott, nehéz is volt szerezni az országban, de természetesen a jegyüzérek készenlétben álltak, az átlagban 200 forintos jegyeket (volt olcsóbb és drágább is) a koncert napján 1700 forintért árulták. Igaz a nézőszám esetében van némi ellentmondás, ugyanis helyenként 70 ezer, máshol 76 ezer, egyéb forrásokban még 80 ezer nézőt is említenek. Budapest tehát valóban uralkodónak kijáró izgalommal fogadta a bandát, amely káprázatos koncertet adott a dugig telt Népstadionban. A koncert egyik csúcspontja minden bizonnyal az volt, amikor Freddy Mercury egyszercsak ujjatlan trikójában a színpad elejére sétált és így szólt: This is a very special song, from me, to you. Majd a tenyerébe nézett és a szöveget onnan olvasva elénekelte a „Tavaszi szél vizet áraszt” című magyar népdalt. A tömött stadion majd felrobbant az ünneplésről, aztán Freddy elvezényelte a közönségnek a következő versszakot, s Kodály ifjú népe igyekezett felvenni a versenyt a Quenn énekesével. Ennyien együtt, egyszerre magyar népdalt valószínűleg sosem énekeltek, sem addig, sem azóta.

Ami a repertoárt illeti, 23 dal szerepelt a műsorban de természetesen ez nagyon sok időt vett volna igénybe, ezért inkább csináltak két blokkot a végig játszott dalok között, ahol egymásra épí­tve egy-egy rövidí­tett változatban adtak elő néhányat. Elképesztő micsoda nóták ezek. Ennyi rock himnuszt azt hiszem nem í­rt egyetlen zenekar sem a világon. Persze nem volt elég csak megí­rni, elő is kellett adni őket. Freddie nem elég, hogy zseniális énekes volt de kitűnő frontember is. A Queen egy olyan zenekar, akiknek nagyon sok rajongójuk van ma is, vannak akik csak meghallgatják őket, vannak akik elismerik őket, de olyat még nem hallottam senkitől, hogy utálná ezt a csapatot. 2012. november 5-én adták ki a koncertfilm felújított DVD és blu-ray változatát Hungarian Rhapsody: Queen Live in Budapest címmel, valamint a koncert hanganyagát dupla CD-n. A cím utalás Liszt Ferenc Magyar rapszódiák zongorasorozatára. A kiadvány beszerzése pedig kötelező!