November 28-án egy nagyszabású hazai koncerttel búcsúztatta az évet hazánk egyik kiváló Guns N’ Roses-tribute zenekara, a Reckless Roses. A Club 202-ben egy profi stáb segítségével rögzítették a koncertet, az első hivatalos Reckless Roses DVD februárra várható. Erről és persze a jövőbeli tervekről is beszélgettünk velük.

November 28-án nagyszabású önálló koncertet adtatok a Club 202-ben. Itt most azreckless roses1 20160113 „önállón” van a hangsúly, hiszen mint például Németországban rendre sikeres koncerteket ad a Reckless Roses, addig itthon talán egy kezemen is meg tudnám számolni, hogy mennyi önálló bulitok volt. Pláne ilyen nívós helyen, mint a Club 202. Hogy sikerült a buli?

Norbi: Köszönjük szépen, mondhatom, hogy minden szempontból jól sült el annak ellenére, hogy nagyon körülményes volt a szervezés. Eredetileg egy korábbi időpontban, egy másik helyszínen lett volna a koncert (Rockgoton), de mivel a klub bezárt, így átszerveztük a bulit a Club 202-be. Mindent át kellett variálnunk (flyer, FB esemény stb..). Nagyon kemény munka volt, de megoldottuk. Ahogy mondod, idehaza ritkán csinálunk ilyet, hiszen itt másképp fúj a szél. Túl sok a fal. Németországban, ha egy klubban koncertet szervezünk, akkor jóval könnyebb helyzetben vagyunk, hiszen van manager, van szervező, aki koordinálja a koncertünk dolgait. Ott mindenkinek érdeke, hogy sok ember jöjjön a bulira, sikeres legyen a rendezvény, legyen bevétel, stb…a különbség csak annyi, hogy ott mindenki mindent meg is tesz ennek érdekében. Itthon magunkra vagyunk utalva, így maximum egymást tudjuk számon kérni ezért, vagy azért. Mindenesetre szeretnénk itthon (is) több önálló, nagyobb szabású bulit szervezni.

Az eseményen a felállásotok is 5 főről 8-ra bővült. A három háttérvokálos leányzó nem reckless roses2 20160113csak hangjával kápráztatta el a rajongókat, hanem egyúttal csodás látványt is nyújtottak. Mit kell róluk tudni? Tel.szám, stb. jöhet! :))) Esetleg a későbbi Reckless Roses bulikon is feltűnhetnek majd?

Norbi: Vigyázz, mert a védelmünk alatt állnak!:)))

Mi mindig is szerettük ezt a „UYI tour féle színpadi cirkuszt”- ha érted mire gondolok. A Club 202-ben lehetőségünk volt arra, hogy egyszerre akár nyolcan legyünk a deszkákon, – a színpad méreteiből adódóan, úgyhogy ezt ki is használtuk. Mind a hármójukkal dolgoztunk már együtt korábbi koncerteken. Csilla két évvel ezelőtt pl. a November Rain videónkban is vokálozik. Anna és Szasza pedig már vagy háromszor is énekeltek mögöttünk különböző koncerteken. Könnyű velük dolgozni, mert a próbákon megfogadták a tanácsainkat, és vita esetén nem tépték meg egymás haját. :))) Ha a lehetőségek adottak lesznek, idén biztosan játszunk még velük itthon.

A koncerten a már jól bevált GN’R-dalok mellett ezúttal Slash Snakepit és Velvet Revolver dalok is felcsendültek az előadásotokban. Ezeket is kívülről fújjátok, vagy külön időt ölelt fel a begyakorlásuk?

Norbi: Nem, egyáltalán nem fújjuk őket kívülről, sőt! A Slash and the Conspirators féle dalok komoly fejtörést okoztak például. Legalábbis nekem mindenképpen. Sokkal nehezebb ezeket a dalokat előadni, mint a Snakepit, Velvet, vagy akár a Guns dalokat. Slash az utóbbi években nagyon érett, kiforrott muzsikát játszik. Kevesebb a kosz, minden sokkal precízebb. Tehát azt kell mondjam, hogy 3 hónapig gyakoroltuk ezeket a dalokat, hogy jól szóljanak tőlünk.

reckless roses3 20160113A színpadon és persze az egész teremben jól kivehető volt, hogy több kamerás ember is sertepertélt. Látszott, hogy egy igen profi stáb rögzítette minden egyes mozdulatotokat. Ebből arra következtetek, hogy esetleg készülőben van egy Reckless Roses koncert-DVD? Mit kell róla tudni? Mikorra várható a megjelenése?

Norbi: Jól láttad! :))) Egy nagyon profi stábbal sikerült felvennünk a munkakapcsolatot, ennek köszönhetően forgattuk le a Club 202-ben az első full koncertes DVD anyagunkat. Karácsony után nem sokkal a zenekarral összejöttünk a stáb stúdiójában és belenéztünk a felvételekbe. Amint megláttuk az első képeket, mindannyian tudtuk, hogy jól döntöttünk, amikor Őket választottuk a melóra. Január vége – február eleje lesz a megjelenés hivatalos időpontja, de egy-két nótát még ezen a héten szeretnénk közzé tenni a korongról.

A teljes Club 202-es buli szerepel majd rajta, vagy esetleg megvágott filmet kapunk?

Majdnem a teljes anyagot adjuk ki. :))) Nagy bánatomra a Wicked Song (saját dalunk) illetve egy-két Slash dal nem lesz rajta a DVD lemezen. A Wickednél technikai problémánk volt, a másik két dallal pedig egész egyszerűen nem voltunk elégedettek visszahallgatva. Ilyen van, ez előfordul, bár bíztunk benne, hogy a szerencse mellénk áll, de semmi sem lehet tökéletes. Azt, hogy hány dal, illetve mely dalok kerüljenek a DVD-re, azt demokratikusan döntöttük el.

A merch-pultban már új pólókat is láttam. Mik a jövőbeli terveitek. Mind itthon, mind reckless roses4 20160113külföldön?

Norbi: 2015 elejétől vannak pólóink. Az első kiadások minket ábrázoltak, majd ősztől kihoztuk az újabb „Reckless logós” pólóinkat. Ehhez jönnek még a pengetőink, karkötőink, matricáink és egyéb csecsebecséink. :))) Büszkék vagyunk rá, hogy nekünk is lehetnek „merch cuccaink”. A mai világban nehéz mindezt megvalósítani, hiszen ez is egy üzletág a zene bizniszen belül. Jó érzéssel tölt el, amikor a koncertjeinkre a mi pólónkban érkeznek a gyerekek.

Legközelebbi tervünk, hogy a csapat első kiadványa –a „Live at Club202” koncertfilmünk a 2016-os szinteknek megfelelő anyag legyen minden tekintetben. Ezen dolgozunk jelenleg is, mivel február 12.-ig szándékosan nem játszunk sehol. 2016-os terveink között szerepel a saját dalos repertoárunkat bővíteni, szeretnénk új országokba, új helyekre eljutni. Szeretnénk minden téren fejlődni és tanulni, hogy a megszerzett tudással előrébb vihessük a zenekarunkat. A mostani évünk koncertügyileg ismét ígéretesnek tűnik, eddig szeptemberig vannak lekötve bulik.

Ha már egy alapvetően GN’R-tribute csapatról van szó, befejezésként nem mehetek el amellett, amelyről már az egész világ beszél. Természetesen az Axl, Slash, Duff triumvirátus újjáalakulásáról van szó (sőt, egyes pletykák még Izzy és Adler felbukkanását sem zárják ki). Mi erről a véleményetek.

reckless roses5 20160113Norbi: Ezzel kapcsolatban vegyes érzelmeim vannak épp úgy, mint szerintem a legtöbb embernek. Nagyon örülök neki, hiszen ha jól emlékszem 6-7 éves korom óta ezt várom. Ha a turné jól sül el, az az egész rockzenére jó hatással lehet. A világ egy rocktörténelmi eseményre készül. Nem olyan régen ezt el sem tudtuk képzelni. Slash és Axl újra együtt?! Ne! Persze mindig bíztunk benne valahol mélyen, és most itt van tessék. Ez is megtörtént. 

Ugyanakkor félek is, mert fennáll a veszélye annak, hogy csalódás fog érni. Remélem Axl Rose-t újra formába tudják hozni. Ha ének ügyileg a 2006-os szintet tudja hozni, akkor szerintem mindenki boldog lesz. További konfliktus lehet a szokásos késés is.

A Guns többi tagja szerintem jelenleg jó fizikai és szakmai szinten van – főleg Slash. Nem hinném, hogy rajta, vagy éppen Duff-on múlna az, hogy a világ legnagyobb szenzációja hogyan sikerül. 

Senki nem tud semmi biztosat, naponta jönnek új pletykák, új infók. Nyilván ez szándékos a menedzsment részéről, része az üzletpolitikának. Jelenleg ha szereted, ha nem, lehetetlen figyelmen kívül hagyni a Guns N’ Roses-t. Mindenki Őket várja.

Óriási pénzek forognak kockán, nagyon sok ember fog „meghízni” ezzel a turnéval.

 Mindenesetre várjuk Őket vissza!