A floridai Obituary október végén adta ki legújabb albumát Inked in Blood címmel, január 21-én pedig fellépnek a Dürer Kertben. Ennek kapcsán válaszolta meg kérdéseimet Donald Tardy, a zenekar dobosa. Az album felvételéhez és kiadásához szükséges tőkét a zenekar rajongói adták össze a Kickstarter weboldalon keresztül, amit zenekar különböző ajándéktárgyakkal hálált meg a hozzájárulás mértékétől függően.

obituary-front 20141202Honnan jött az ötlet hogy a Kickstarter-en keresztül finanszírozzátok az új album felvételének költségeit?

Az ötlet egy velünk együtt dolgozó ismerősünktől jött, mi egyből éreztük hogy a rajongóink részt vennének benne.

Az eredmény biztosan hatalmas büszkeséggel tölt el benneteket, ez újabb bizonyíték lehetett arra, hogy az Obituary rajongói különlegesek. Világviszonylatban láttok bármi különbséget a rajongóbázison belül?

Komolyan leesett az állunk amikor láttuk, micsoda támogatást kapunk a világ minden részéről. Hatalmas érzés hogy az Obituary rajongók mindig ott állnak mögöttünk és vevők voltak végigvinni a Kickstarter kampányt.

Van olyan régió ahol még nem jártatok és ahová szeretnétek a turné keretein belül a közeljövőben ellátogatni?

Jó lenne eljutni egyszer Indiába. Új-Zéland a jövő évi terveink közt szerepel. A világ minden sarkába szeretnénk eljuttatni az Inked in Blood turnéját, hogy a bolygó minden Obituary rajongója megtapasztalhassa milyenek vagyunk élőben.

Hogyan helyeznéd el az új albumot az Obituary lemezek sorában?

Soha nem voltam olyan izgatott egyik korábbi album kiadásával kapcsolatban sem, mint az Inked esetében. Sikerült egy hatalmas albumot írnunk gyilkos és fogós dalokkal, érzésem szerint az eddigi legjobb Obituary album. A belünket is kidolgoztuk a megírása és felvétele során, hatalmas érzés hogy a rajongóknak is tetszik.

A Death Metal egyik alapító zenekara vagytok, mi a véleményed a műfaj jelenlegi helyzetéről?

Az utóbbi időbe a Death Metal háttérbe szorult, az események most kezdenek ismét felpörögni. A rajongók visszajelzéseiből azt szűrjük le, hogy akarnak és szeretnének újabb lemezeket, mi teljes mértékben izgatottak vagyunk a jövővel kapcsolatban. Az elkövetkező években biztosan az Obituary áll majd a tevékenységeink középpontjában. Az egész zenekar halálosan élvezi az új album kiadása körül zajló felhajtást, soha ennyire elfoglaltak nem voltunk korábban.

Nem először jártok majd Magyarországon, milyen élményeitek és tapasztalataitok vannak Magyarországról és a magyar rajongókkal kapcsolatban?

A magyar rajongók imádják a metal zenét és imádják az Obituary-t. Mindig jól érezzük magunkat nálatok és nagyon várjuk már a visszatérést. Csak remélni tudom hogy készen álltok egy jó kis floridai seggszétrúgós zúzásra!

Mi a véleményetek a hagyományos és internetes rádiókról, médiumokról? Milyen támogatást kaptok az online világból?

Hatalmas a támogatás az online rádióktól és oldalaktól. Manapság gyorsan változnak a dolgok, mi boldogan követjük ezeket a változásokat.  Mindig is olyan banda voltunk, akik mertek elsőként kipróbálni dolgokat, nem féltünk kísérleti patkányokká válni és innovatívan megközelíteni bizonyos kérdéseket. Sokszor nehezebb a rögös utat választani, hosszabb távon megéri…

Mik a terveitek az elkövetkező két évre? Meddig terveztek úton lenni az Inked in Blood albummal? Vannak következő albumra vonatkozó elképzelések?

Új album? ILYENRŐL NE IS KÉRDEZZ!!!

Pörgős évnek nézünk elébe, az Inked in Blood turnéja kitölti majd a 2015-ös évünket, a turnédátumokat és a menetrendet mindenki megtalálja a zenekar weboldalán (Obituary.cc). A dátumok sora folyamatosan bővül. A jövő csodálatosan fest a zenekar és a rajongók szempontjából egyaránt, figyeljétek a weboldalt és remélem mindenkivel talállkozunk a közeljövőben. Nagyon köszönjük a támogatást mindenkinek, SZEREZZÉTEK BE AZ INKED IN BLOOD-OT ÉS BÖMBÖLTESSÉTEK!!!