A Nevergreen tagadhatatlanul, a magyar rock és metal élet szerves része. Ezt mi sem tükrözi jobban, mint a fesztiválokon megjelenő rajongó tömeg, a teltházas klub koncertek és a zenekar 20 éves fennállása.

V.: –  Túl vagytok a Rock On! Festen, ahol egy jubileumi nagy koncerttel örvendeztettétek meg a rajongókat és nem utolsó sorban, magatokat is.

Hogy tetszett? Méltóképpen sikerült megünnepelni a zenekar születésnapját?

Macura: A koncert jól sikerült, nagyon jól éreztük magunkat és a visszajelzések szerint a közönségnek is tetszett. Ez egy méltó helyszín volt egy szülinapi bulihoz. Köszönjük a szervezőknek a kezdeményezést!

Matláry: Felidézte bennünk a 2000-es évek elejét, a teltházas Pesti Gothica fesztiválokat a PECSA-ban. Talán fel kellene őket újítani.

V.: –  Ezt a bulit, sajnos már Tina nélkül nyomtátok le. Milyen volt nélküle játszani és milyen most az élet a zenekaron belül?

Macura: Igen, Tina ezt a koncertet már nem tudta vállalni, külföldre költözése miatt . A zenekar létezett sok-sok évig Tina előtt és mivel időben tudtuk, hogy távozni fog sorainkból ,a próbákon visszaállítottuk a dalokat négyesfogatra, és ez így lesz a továbbiakban is. Köszönjük, a hangulat és az energia bandán belül igazan remek, jól érezzük magunkat együtt.

Matláry: Új korszak kezdődik a Nevergreenben, régi szerelmünk, a Melodic Death Metal. Az eddigi Gothic Doom hatásokhoz most ezt is hozzáadjuk. Nemsokára egy meglepetés felvétellel és klippel jelentkezünk, ami már az új korszak kezdetét fogja fémjelezni. A szó szoros értelmében.

V.: – Lesz még, illetve terveztek valaha stabil, női vokálos felállást, vagy a dallamos death és szimfónikus elemekkel ez már nem fér össze?

Macura: Úgy döntöttünk, hogy egy éra bezárult és nem lesz a továbbiakban női vokál. Már körvonalazódik a következő lemez stílusa és ebbe nem tervezünk operaéneket.

Matláry: Beleférni belefér, tetszik is nekünk, de nem ezt az irányt fogjuk követni. Súlyosabb, nyersebb vonal lesz.

V.: – Sok helyen lehetett olvasni és a facebookos oldalon is, egy régi “motoros” neve volt olvasható, Rusic Vladimiré, azonban egy ideje már, Nenad Nedeljkovic foglalja el a szólógitáros posztot. Hogy került Nenad a csapatba? – meséljetek erről egy kicsit.

Macura: Nenad egy nagyon profi és elkötelezett gitáros . A volt gitárosunk külföldre költözése után, egy bulit a Vlado vállalt el és keresnünk kellet egy új tagot, így a Nenad-ra esett a választás. Van egy hobbi zenekarom ahol Nenad a gitáros és kézenfekvő volt a választás.

Matláry: Vlado nem tudta volna vállalni az állandó tagságot, mivel sok zenekarban  játszik egyszerre. Nenad tökéletes választás lett. Köszönünk Vladonak mindent, amit tett a zenekarért és a kitűnő szólókat a Vendettán!

V.: – A Vendetta, 5 hónapja jelent meg és a nyarat is végig koncerteztétek. Milyen visszajelzések érkeztek ez idő alatt – gondolok itt a közönségre és a lemezkritikusokra – ?

Macura: Úgy tapasztaljuk hogy nagyon jók a visszajelzések mindkét oldalról. Manapság sokkal gyorsabban jut egy zenekar efféle infókhoz a fejlett “világháló”-nak köszönhetően.

Matláry: Jót tett a Vendettának és a Nevergreennek is a Hammer melléklet. Újra aktuális lett a zenekar, a népszerűsége újra növekszik. És a Vendetta valóban egy friss és robbanékony anyag.

V.: – Vannak esetleg külföldi, nemzetközi visszhangok a lemez kapcsán?

Macura: Meglepően sokan, a világ minden részéről írnak nekünk és nagyon pozitívak a visszajelzések. Ilyen téren a net egy csoda. Például Nicaragua-ból kimondottan sokan szeretik a NG-t. Egy metal-radio műsornak, kérésükre már kétszer is készítettem rövid jingle-eket.

Matláry: Talán egyszer eljön a nemzetközi áttörés is, ha máshogy nem is, kisebb mértékben.

V.: – Emlegettetek egy live cd-t és dvd-t, mint anno a Mindörökké volt.

Milyen elképzeléseitek vannak ezzel kapcsolatban? És van-e tervezett dátum?

Macura: A kiadónkkal vannak elképzeléseink az ügy kapcsán . Egy új live DVD méltó megünneplése lenne a zenekar 20 éves fennállásának . Tárgyalunk ez ügyben, remélem össze fog jönni.

Matláry: Gondolkodunk egy erre méltó helyszínről. Valami nagyobb térre gondoltunk értelemszerűen, több vendégzenekarral. Lehet, hogy egyfajta, újabb Gothica fesztivál-szerű koncert lenne, egy átfogó Nevergreen 20 éves életművel.
Minden CD-ről 3 – 4 számmal, vagyis több mint 120 perc játékidővel a részünkről, amit rögzíteni szeretnénk DVD-n, és kiadni valamilyen díszcsomagolásban. A kiadónkkal, a Hammerrel a tárgyalások már erről folyamatban vannak
A helyszín is körvonalazódik, valamikor télen lenne, de mikor és hol az még titok.

V.: – Ehhez kapcsolódva, számíthat-e a közönség meglepetés vendégekre, régi tagokra a színpadon?

Macura: Ha összejön a dolog, mindenképp előrukkolunk egy-egy érdekességgel, de erről többet a későbbiekben tudunk nyilatkozni.

Matláry: Fel kell vezetni komolyan ezt a projektumot, mint mindegyiket eddig, de erre ott a Hammer Management. Ők ebben a legjobbak!

V.: – Az év végéig játszotok-e még és ha igen, hol láthat benneteket a közönség?

Macura: A már említett Live DVD bulin kívül, tervbe van még három buli, amelyekről időben fogjuk értesíteni a közönséget.

Matláry: Szeretnénk egy jubileumi 20 éves mini – turnét, csak a legnagyobb városokban, ősz végétől, télig végéig. Ez átnyúlna Erdélybe is. A tárgyalások már folyamatban vannak.

V.:- Végezetül, mit üzennétek a rajongóknak? Mire számítsanak az elkövetkezendő koncertek alatt?

Macura: Akinek tetszik a Nevergreen, kövesse az infókat a web oldalunkon és az FB-n . A rajongók számíthatnak tőlünk jó metal koncertekre és ez jó alap, egy kellemes este eltöltéséhez! A piát és a társaságot maguknak kell intézniük. 🙂

Minden jót!

Matláry: A Nevergreen hivatalos Facebook oldalon, ahol naprakész információkat lehet találni,  a youtube-on fent van egyenlőre két klip, A Szerelemben nem hiszek és A végső harcunk vár, amíg nem lesz meg az új, ezt bátran lehet nézegetni, hallgatgatni.

És köszönjük mindenkinek aki eljött a Népligetbe a 20 éves Nevergreen jubileumra! felemelő érzés volt ekkora tömeg előtt játszani!

Non Omnis Moriar.