Üdv, Vendég
Felhasználónév Jelszó: Emlékezz rám

Napi adás hozzászólások 01.18.
(1 olvasó:) (1) Vendég
Itt szólhatsz hozzá minden élő műsorunkhoz. Keresd az aktuális dátummal ellátott Napi adás hozzászólások topikot!

TÉMA: Napi adás hozzászólások 01.18.

Napi adás hozzászólások 01.18. 1 éve, 4 hónapja #145590

• Shady
  • Zöldvérű Sörivó MotoMakka Mikrofonnal
  • Ha már hülye vagyok, legalább eszem legyen :)
Sziasztok!

Máris kezdődik az élő Rockvilág, benne a kívánságműsorral, úgyhogy ide a kérésekkel!

Mai témánk, ha már valamelyik nap belekóstoltunk: álláskeresés, és minden, ami ehhez kapcsolódik - módszerek, sikerek, kudarcok.
Ha már hülye vagyok, legalább eszem legyen

Rockvilág.hu Közhasznú Kulturális Egyesület:
GIRO: 10702136-66249711-51100005
IBAN: HU58 1070 2136 6624 9711 5110 0005
Téma zárolva.

Válasz: Napi adás hozzászólások 01.18. 1 éve, 4 hónapja #145593

• kszl
  • A Nagy SzuszogMuszog
  • Drosophila Melanogaster
Szerusztok!

Nem rég voltam állásinterjún, Egy Lecra minta és tervezőgépre hirdettek állást, nos itt a bökkenő csak az volt, hogy minimum 5 évre kellett volna szerződést aláírni, csak egy a bökkenő. Nem fizetik meg az embereket, és nem csoda, hogy még mindig hirdetik az állást.

Sajnos az a szomorú tény, hogy ha valakinek végzettsége van egy bizonyos profilba, csak azért nem alkalmazzák, mert a törvény kötelezi a nagyobb fizetésre. Ehhez hasonló kudarcaim voltak, így megmaradtam szabadúszónak, de ez sem mindig kijövedelmező, sajnos.

Katatonia - Ghost Of The Sun
Crossholder - Harcolj
Téma zárolva.

Válasz: Napi adás hozzászólások 01.18. 1 éve, 4 hónapja #145594

• Humel
  • Hétszûnyû Kapanyányi Monyók
  • Rákenroll!!!
Jóreggelt!

Annyit javasolnék hogy minden álláskereső mindig gondosan válassza meg melyik céghez jelentkezik bármilyen pozícióra, semmi értelme pl pénzügyileg haldokló céghez jelentkezni mert könnyen ismét az álláskeresők között találhatjuk magunkat. Lényeges hogy olyan helyen dolgozzunk ahol jól érezzük magunkat. Az gondolom nem újdonság hogy nagyrészt a fellépésen múlik milyen benyomást keltünk, önbizalom és magabiztosság elkerülhetetlen bármilyen interjún.

Kéréseim mára:

Depresszió - Térden vagy talpon
Pokolgép - Aki másképp él
Utolsó Szerkesztés: 1 éve, 4 hónapja Beküldte Humel.
Téma zárolva.

Válasz: Napi adás hozzászólások 01.18. 1 éve, 4 hónapja #145595

• Gaalo
  • T2600 - Fóruminátor
Háj!

A témához nem tudok most hozzászólni bocs'! Viszont Bandika barátunk elmerengett a metál világában és belinkelte a topicba, hogy mit hallgat. Én még ilyen női hangot nem hallottam életemben! , mellesleg a zene is jó. Ha lehet, akkor ezt kérném, ha nincs meg, akkor érdemes betekinteni a "mit hallgatsz éppen" topicba.

Battle Beast - Iron Hand
ha nincs akkor a palacsintáért cserébe

Edguy - Vain Glory Opera
Utolsó Szerkesztés: 1 éve, 4 hónapja Beküldte Gaalo.
Téma zárolva.

Válasz: Napi adás hozzászólások 01.18. 1 éve, 4 hónapja #145596

• outsidernpc
  • Kicsi Röffer
Sziasztok!

Én amikor épp állást kerestem, ügyeltem rá, hogy ne pár soros önéletrajzot hozzak össze, de igyekeztem kerülni a kisregényeket.
Amennyiben eljutottam oda, hogy behívjanak elbeszélgetésre, igyekeztem többé kevésbé folyamatosan fenntartani a társalgást, persze ez attól is függ, mennyire volt erre vevő a "humán erőforrás manager". És persze a lényeg, ami mindig bejött eddig, kicsit kevesebbet kell kérni mint mások... Szar ügy, de eddig mindig ez volt A DÖNTŐ ÉRV, régebben is, most is ezt látom..

Judas Priest - Heavy Metal
Scorpions - Blackout
Pretty Maids - We come to rock

Köszi!

ui: elfelejtettem a protekciót, sógor-koma kapcsolatokat, az is számít persze, de olyanom sosem volt.
Utolsó Szerkesztés: 1 éve, 4 hónapja Beküldte outsidernpc.
Téma zárolva.

Válasz: Napi adás hozzászólások 01.18. 1 éve, 4 hónapja #145597

• vadnyul
  • Zöldszilva
Hali!
Valami jó kis Pantera!

Álláskeresésről annyit: hosszas vívódás után - nyolc évig dolgoztam ott - elhatároztam, hogy az általam igen kedvelt Magyar Állami Népi Együttest elhagyom, miután a kultúrából minden pénzt kivontak, és gyakorlatilag csak éhen halni lehetett belőle. Keresek egy jobban fizető állást, amit szinte azonnal meg is leltem ( btto 100 ezerrel több alapfizetés, full cafeteria) Ez utólag életem legrosszabb döntésének bizonyult, mivel megvert a sors egy hisztérikus banyával a főkönyvelő személyében . Ráadásul a 40 órás munkahét ennél a cégnél minimum 60 óra volt. Mondanom sem kell, hogy nem bírtam, és a próbaidő utolsó napján felmondtam. Ezután következett az álláskeresés keserű és megalázó kenyere. 7 hónapig szívtam otthon, szülői segédlettel. Az összes spórolt pénz erre ment el!!! Kínkeservesen sikerült csak elhelyezkednem, fillérre pontosan ugyanannyiért, amit az együttesnél otthagytam! És mekkora boldogság, hogy ezt is találtam. Ami beszűkíti a terepet számomra, az a közszféra, hiszen csak ebben van gyakorlatom. Ha jól emlékszem ez volt a 13-ik, vagy 14-ik hely, ahova behívtak, volt , ahol, csak a többedik körben hulltam ki a rostán. Most bezzeg lapítok, hogy nehogy innen is mennem kelljen, mert nem hiszem, hogy többször képes lennék ezt végigcsinálni. Rettentően frusztráló érzés!!! Persze most következik a felsőoktatás "átszervezése". Tököm tele van!
Téma zárolva.
Az oldal megjelenítéséhez szükséges idő: 0.36 másodperc