A hivatalos tervek szerint a decemberi Tüskecsarnok-beli koncertje után jelent volna meg a holland Within Temptation új nagylemeze, azonban produkciós problémák miatt csak február 1-jén kerül boltokba a Resist korong. A 2014-es Hydra folytatása az első lemez, mely a banda új kiadójánál, a Spinefarm Recordsnál jelenik meg.

Az albumon vendégek is feltűnnek, így egy dal erejéig hallhatjuk Anders Fridént az In Flamesből, Jasper Steverlincket az Aridból, valamint a Papa Roach frontemberét, Jacoby Shaddixet is, aki az első kislemezdalban, a The Reckoningben szerepel. A korábban bemutatott The Reckoning, Raise Your Banner, Firelight és In Vain után most az összes dalba belehallgathatsz:

Sharon den Adel, az együttes énekesnője korábban megosztotta gondolatait a digitális világról, most kicsit mélyebben is beleásta magát a témába, hiszen a Resist album fő tematikája is erre épül.

„Én még abban a korban nőttem fel, amikor még csak Commondore 64 és merevlemez létezett. Rég volt! Nem gondoltam volna, hogy a szociális média is ekkorává növi ki magát. Ez az élet, és tagadhatatlanul rengeteg előnye van. Az interneten, a közösségi médiában elveszítjük az anonimitást. Az adatvédelmi törvényeket meghozó embereknek jobban oda kellene erre figyelniük! Különösen fontos ez egy olyan világban, ahol rengeteg terrortámadás történik, a kormány is nyomon követhet – véleményem szerint sokszor túl messzire mennek! A digitális világ rengeteg veszélyt rejt magában! Furcsa az is, ha például elkezdek valamelyik barátommal Kubáról, a teniszről vagy a biciklikről beszélni, rögtön jönnek az ezzel kapcsolatos információk emailben. Ezért inkább ki is kapcsolom a telefonom.”

2014-ben jelent meg a zenekar legutóbbi nagylemeze, ami a Hydra címet viseli. A korong hatalmas siker volt világszerte, hiszen számos énekes ragadott mikrofont Sharon den Adel mellett. A turné végezetével természetesen ők is jól megérdemelt pihenésüket töltötték, ami néhány okból kifolyólag tovább tartott, mint azt remélték.

Tavaly végül fény derült a dolgok miértjére, meglepetés gyanánt pedig az is napvilágra került, hogy a frontasszony szólóban is kipróbálja magát, ráadásul egy teljesen más stílus keretein belül. Sharon első szólólemeze áprilisban került megjelenésre, és a My Indigo elnevezést kapta.

A Within Temptation 2011-ben kiadott The Unforgiving lemezéről ITT olvashattok bővebben.

Within Temptation – Resist
(Február 01 – Spinefarm)

01. The Reckoning (feat. Jacoby Shaddix)
02. Endless War
03. Raise Your Banner (feat. Anders Fridén)
04. Supernova
05. Holy Ground
06. In Vain
07. Firelight (feat. Jasper Steverlinck)
08. Mad World
09. Mercy Mirror
10. Trophy Hunter