A Winnie’s Stones egy Szegeden működő grunge-metal zenekar, amely 2012-ben alakult Zentán. 7 hosszú év tagkeresés, dalírás és önpusztítás után állt össze a ma is aktív formáció. Március 6-án jelenik meg a zenekar új EP-je, melyről a banda már a második előzetest teszi közzé. A Second Skin című dal ráadásul egy videót is kapott.

„Február 20-án jelent meg a bandánk első videóklipje, a Second Skin, ami a március 6-án megjelenő EP-nk második előzetes dala. A videó azért is különleges számunkra, mert full DIY körülmények között készült, sikerült házon belül megoldanunk az operatőri munkától kezdve a sminkesig mindent, így a közel 24 órás fogatás egy igazi hétvégi csapatépítés lett! Az ezalatt felhasznált 3 liter vér, egy tálca sör, egy tucat energiaital és a Dungaree-s barátaink toleranciája volt az a külső segítség, amiért nagyon hálásak vagyunk!

A kisfilm nagyvonalakban a mindenkiben elnyomott belső démonokkal foglalkozik, illetve azzal, hogy milyen felszínes az, amit az első benyomással érzékelünk a minket körülvevő világról. A pontos értelmezés lehetőségét azonban szeretnénk meghagyni a nézőknek!”

A grunge-os metalt játszó szegedi Winnie’s Stones viszonylag új név a hazai palettán, de a gyökerei annál régebbre nyúlnak vissza. A banda 2012-ben alakult Zentán, majd később átkerült a székhelye Szegedre, a mostani, stabil tagság pedig hét év tagkeresés, dalírás és önpusztítás után állt össze, hogy “megmutassa, milyen mély a nyúl ürege”. A banda bemutatkozó dala Chimaera címmel tavaly júniusban jelent meg, majd megérkezett a Devour, ami a hamarosan megjelenő Second Skin című debütáló EP második előfutára. A dal felvételét, keverését és maszterelését Rácz Krisztián végezte az R and R Sound Studióban. A zenekari fotó és a dalhoz készült animáció Takács Borisz basszusgitáros (B42 – DiY) munkája.