2015. május 15-én jelent meg a hard rock legenda Whitesnake eddigi legutolsó stúdióalbuma, a The Purple Album. A korongra  a lemez címéhez méltó módon régi Deep Purple-darabok, konkrétan a David Coverdale – és persze Glenn Hughes – által felénekelt Burn, Stormbringer és Come Taste The Band albumok dalainak modern verziói kerültek fel. Ezen az albumon mutatkozott be Joel Hoekstra gitáros, aki a 2014-ben távozott Doug Aldrich gitáros (Revolution Saints) helyére érkezett. Szintén új tagnak számít Michele Luppi billentyűs is. A banda ebben a felállásban 2015. május 28-án, Washington államban, Airway Heightsben mutatkozott be először élőben, a bulin pedig az eljátszott tizenöt dalból kilenc a Deep Purple-től származott. A turnén egyébként a kamerák is forogtak, a megörökítés pedig The Purple Tour Live címmel január 19-én érkezik majd, mégpedig CD/DVD & Blu-ray kiszerelésben. A koncertalbum a Deep Purple számokon kívül saját, Whitesnake slágereket is tartalmaz majd, elsőként azonban a Deep Purple klasszikusának számító Burn dala került bemutatásra.

Egyébként a The Purple Album ugyanúgy nem tűnik átütő sikernek az Egyesült Államokban, mint ahogyan a banda két utolsó soralbuma, a Good To Be Bad és a Forevermore sem igazán mozgatta meg az amerikai közönséget,  A friss lemezből 6900 darab ment el az Államokban a nyitóhéten, és ezzel a nyolcvannegyedik helyen kezdett. Japánban és Európában azonban jobb a fogadtatása: a távol-keleti szigetországban a listák nyolcadik helyén kezdett, Európában pedig több országban is bekerült a Top 20-ba.

Ami pedig a jövőt illeti, Flesh & Blood címmel 2018 késő tavaszán érkezik az új Whitesnake stúdióalbum, melyről David Coverdale így vélekedik:

„Nagyon izgatott vagyok a lemez miatt, mivel ez lesz az első alkalom Rebbel és Joellel, abszolút együtt írjuk a dalokat. És nem csupán nagyszerű Coverdale/Hoekstra és Coverdale/Beach dalok születtek, hanem hármasban is írtunk nótákat. Rengeteg olyan témánk van, amit az arénarockhoz köthetünk. Egyik este Rebbel beszélgettünk vacsora közben, és azt mondta: „Ember, annyi nótánk van, melyeket mindegy, hogy Portugáliában, Brazíliában vagy Tokióban játszunk, egyszerűen betalálnak, és remek koncertet kerekítenek.” Én erre csak annyit válaszoltam: „Igen, még több is van, mint a megszokott.” Van vagy 18-19 különlegesen pozitív, ízes, potens klasszikus Whitesnake szám, tökös rocknótáktól a blues-ig, ez epikus témáktól a balladákig. Ez pedig nagyszerű.”

Whitesnake – The Purple Tour Live CD/DVD & Blu-ray
(Január 19 – Frontiers)

01. Burn
02. Bad Boys
03. Love Ain’t No Stranger
04. The Gypsy
05. Give Me All Your Love
06. Ain’t No Love In The Heart Of The City
07. Mistreated
08. You Fool No One
09. Soldier Of Fortune
10. Is This Love
11. Fool For Your Loving
12. Here I Go Again
13. Still Of The Night

DVD/Blu-ray tartalmak:

– Koncertvideó (5.1 és sztereó)
– Burn videoklip
– Zenekari interjú

– Bónusz élő felvételek (5.1 hi-res) 01. You Keep On Moving
02. Lay Down Stay Down
03. Lotsanotes
04. Stormbringer