Április 8-án New Yorkban tartották a Rock And Roll Hall Of Fame idei gáláját. Az idei kitüntetettek a Cheap Trick, a Chicago, Steve Miller, az N.W.A és a Deep Purple – és nagy kedvenceit Lars Ulrich, a Metallica dobosa iktatta be a dicsőségcsarnokba. Az eseményen történt egy váratlan bejelentés is: David Coverdale a Deep Purple beiktatása kapcsán a Rolling Stone-nak nyilatkozva elárulta, hogy egy 2017-es turné után, amellyel az 1987 című Whitesnake album 30 éves jubileumát akarja megünnepelni, visszavonul. Szerencsére a veterán énekes aludt rá néhányat, az argentin Vorterix rádiónak a minap már arról nyilatkozott, hogy hiba volt a visszavonulásról nyilatkozni.

„Nagy hibát követtem el amikor egy újságíró barátomnak a visszavonulás tervéről beszéltem. Ezt a kijelentést a tavalyi The Purple Album apropóján tettem, ami gyakorlatilag egy tribute kiadvány volt Ritchie-nek (Blackmore), Jonnak (Lord), Iannek (Paice) és Glenn Hughes-nak. Akkor azt éreztem, hogy egy érdekes utolsó projekt lehetne számomra; azzal fejezhetném be pályafutásomat, amivel elkezdtem annak idején, hiszen a Burn lemez volt az, ahol elsőként hallott rólam bárki is. Szóval, meggondolatlanság volt tőlem, hogy ezt mondtam.

Majd jött egy elképesztően sikeres turné, amelynek a felvétele DVD-n és CD-n jelenik majd meg tavasszal, épp most zajlik az utómunka. Mondtam is az újságíró barátomnak, hogy ‘Látod, ez egy remek módja lenne a leállásomnak’. Maximálisan elégedett voltam a lemezzel. A társproducerem, Michael a kijelentésem után úgy nézett rám, mintha kib…ottul elment volna az eszem. Ráadásul azóta elkezdtek jönni a felkérések az idei évre is. Reb Beach fel is vetette, hogy miért nem csinálunk egy ‘greatest hits’ turnét. Olyat még úgysem csináltunk soha. Ezért is játszottunk idén olyan dalokat, mint a Judgement Day, a Slow An’ Easy, a Crying In The Rain… olyan nótákat, amiket már sok éve nem játszottunk élőben.”