Wacken Metal Battle a világ egyik legnagyobb metálfesztiválja, a németországi Wacken Open Air nemzetközi tehetségkutatója és zenekari versenye. Az országonkénti győztesek fellépési lehetőséget kapnak a 2016-os Wacken Open Air fesztiválon (2016. augusztus 4-6.), ahol további 29 ország nyertesével csatáznak a döntőben az értékes nyereményekért. Május 31-én éjfélig lehetett jelentkezni a világ legnagyobb metal tehetségkutatójára, a Wacken-fesztiválhoz kapcsolódó Metal Battle-re, amely idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon is. Most pedig már az is biztos, hogy melyik hat zenekar került a döntőbe: Hot Beaver, Dystopia, Phrenia, Sirens Chant, Inhale Me és Sunwharf.

Gratulálunk a zenekaroknak!

A magyarországi élő döntő 2016-ban a Borsodi RockPart Fesztiválon lesz június 23-24-25-én, napi két (összesen hat) zenekar részvételével. A győztes a Wacken Open Air-es koncertjéhez a Monster energiaital jóvoltából 100.000 forint útiköltség-támogatást kap, és további értékes nyereményekben részesül, valamint automatikus fellépője lesz a 2017-es RockPart fesztiválnak is. Az idei verseny külön érdekessége, hogy a Borsodi RockParton a közönség tagjai között is kisorsolunk egy kétszemélyes wackeni utat, így még inkább érdemes lesz a versenyző zenekarokat megnézni és szavazni a legjobban tetszőre.

A Wacken Metal Battle korábbi magyarországi nyertesei: Kill With Hate (2013), Room Of The Mad Robots (2014), Don Gatto (2015).