Idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon is a világ egyik legnagyobb metalfesztiválja, a németországi Wacken Open Air nemzetközi tehetségkutatója és zenekari versenye, a Wacken Metal Battle. Az idei döntő két év után újra a Barba Negra Trackben lesz június 18-án, és a tavalyi hat után most megint tíz zenekar mérheti össze erejét élőben. A győztes – mint eddig is minden évben – a világ egyik legnagyobb metálfesztiválján, a németországi Wacken Open Airen lép fel a nemzetközi döntőben 2017 augsuztus 3-5-e között.

 Az online zsűri (Dankó János – Lángoló Gitárok, Draveczki-Ury Ádám – Shockmagazin, Hartmann Kristóf – HammerWorld/Hammer Records, Lengyel Dóri – Hammer Concerts, Pócsi István – Barba Negra, Sütöri Olivér – Wacken International, Völgyesi Ádám – NuSkull) döntése alapján, az idei tíz döntős zenekar a Nova Prospect, a Phrenia, a Sleepless, a Slowmesh, a Stabbed, a Harrisons, a Red Swamp, a Solidity, a The Void és a Faminehill.

Találkozunk június 18-án a Barba Negra Trackben!

A Metal Battle 2013-as magyar győztese a Kill With Hate volt, 2014-ben a Room Of The Mad Robots nyert, 2015-ben a Don Gatto, tavaly pedig a Dystopia.