A SOULFLY basszusgitárosa, Bobby Burns feltöltötte a jelenlegi észak-amerikai turnéjukról készült kulisszák mögötti események sorban hatodik részét – cikk végén megtekinthető két részben.

A SOULFLY a “Rise Of The Fallen” című dalukhoz készülő klipjéhez felveszik a banda március 17-ei, Chance Theater-ben tartandó koncertjét Poughkeepsie-ben. A klipet az a Dale “Rage” Resteghini fogja rendezni, aki 2003 óta több, mint 550 klipet készített, többek közt a Mudvayne, a Hatebreed, az Anthrax, vagy a Shadows Fall számára. Rage a hip hop világába is elkalandozott, olyan nagyágyúknak rendezve klipet, mint Lil Wayne, Diddy, Snoop Dog vagy Ice Cube.

A “Rise Of The Fallen” a SOULFLY hetedik, “Omen” című albumán fog szerepelni, melynek megjelenését május 25-ére tervezik, a Roadrunner gondozásában.

A SOULFLY jelenleg a Prong, az Incite és a Rotting Corpse társaságában turnézik Észak-Amerikában.

Az “Omen”-t az Edge Of The Earth stúdióban, Hollywoodban rögzítették Logan Mader co-producerkedése alatt, és Greg Puciato, a The Dillinger Escape Plan, valamint Tommy Victor, a Prong frontembere is vendégszerepel rajta.

Az együttműködésről Max Cavalera, a banda énekes-gitárosa így nyilatkozik: Az egyik dalban, a “Lethal Injection”-ben Tommy Victor-ral énekelek együtt, egy másikban, a “Rise Of The Fallen”-ben Greg Puciato-val a The Dillinger Escape Plan-ből. Felvettem két “B”-oldalas dalt is, ahol a fiaim dobolnak. Igor egy Excel feldolgozáson játszik, a “Your Life, My Life”-on, míg Zyon egy Sepultura-coveren, a “Refuse/Resist”-en.

Az “Omen” track listje:

01. Bloodbath & Beyond
02. Rise of the Fallen
03. Counter Sabotage
04. Jeffrey Dahmer
05. Lethal Injection
06. Great Depression
07. Mega-Doom
08. Kingdom
09. Off With Their Heads
10. Vulture Culture
11. Soulfly 7
Bonus / B-oldal számok:
Four Sticks (LED ZEPPELIN cover)
Refuse/Resist (SEPULTURA cover; vendég: Max fia, Zyon, dobok)
Your Life, My Life (EXCEL cover; vendég: Max fia, Igor, dobok)