Joe Lynn Turner énekes jelenleg a Rated X névre hallgató új bandájával van elfoglalva, mivel november 7-én jelent meg a debütáló nagylemezük. Turner mellett Carmine Appice (Cactus, ex-Ozzy, Blue Murder) dobos, Tony Franklin (The Firm, Blue Murder) basszer és Karl Cochran (Joe Lynn Turner, Nuclear Assault) gitáros alkotják a bandát. Turnert a dániai koncertjük után azonban a Metal Forces készítői a Rainbow-s időszakáról is faggatták. Turner 1980 és 1984 között volt a legendás zenekar tagja.

„Szerintem egy búcsú turnét megérne a Rainbow, hogy aztán teljes dicsőségében köszönhessen le. A rajongók is igazán megérdemelnék – arról nem is beszélve, hogy ez megtiszteltetés lenne mindazoknak, akik valaha a zenekar tagjai voltak. Mint látjátok, a saját koncertjeim során mindig fontosnak tartom, hogy előadjak Rainbow, Deep Purple, stb. dalokat. Ezek mind a rockzene alapkövei. És mi ennek részesei voltunk! Miért nem játszanám Ronnie James Dio dalait, vagy épp a Graham Bonnet érában született dalokat? Mind fantasztikus! Több énekes is tagja volt a Rainbow-nak, de mi egy család voltunk. Tudom, hogy Graham is szokott még néha napján Rainbow dalokat játszani, és sajátos módján Doogie White is előadja a klasszikusokat, tehát ha engem kérdeztek, én örülnék egy Rainbow-reunionnak!”

A Rainbow klasszikus felállása – melyet az egykori Deep Purple gitáros, Ritchie Blackmore vezetett – 1975-től 1984-ig, majd második körben ’93-tól ’97-ig működött. Blackmore ezt követően kizárólag saját reneszánsz stílusú projektjére, a Blackmore’s Night formációra összpontosít, melyet későbbi feleségével, Candice Night-tal közösen alapított.