A pár hónappal ezelőtt hazánkban járt Negura Bunget zenekar március közepén ismét visszatér, immár az új, Virstele Pamintului lemezét bemutatva. A friss korong március 31-én, az olasz Aural Music/Code 666 kiadó gondozásában jelenik meg és a zenekar új felállásának első közös hanghordozója. A mostani turné, mely Spirit Of The Land Tour 2010 névre hallgat, március 18-án a budapesti Mappa klubban indul és kisebb megszakításokkal május végéig tart. Ezen az estén három vendégzenekar színesíti az egyébként is különleges zenei világot.

Az estét 21:30-kor a debreceni székhelyű Neochrome nyitja majd, akik a közelmúltban újra felvett éneksávokkal, újrakeverve és remaszterizált formában megjelentették az első Manifestation Of The Forgotten Subconscious című lemezüket. A zenekar május folyamán újra csatlakozik majd a Bunget turnéjához, hogy a skandináv, illetve nyugat-európai állomásokon bizonyítsa felkészültségét.
22:30-kor lép színpadra a budapesti Damned Spirits’ Dance (DSD). Ők ezen a koncerten mutatkoznak be új felállásukkal, ugyanis idén év elején Sacrun billentyűssel elváltak útjaik. A zenekar ezen a napon kezdi meg a Negurával közös turnéját, mely érinti többek közt Ausztriát, Szlovákiát, Franciaországot, Belgiumot, Svájcot és Olaszországot is.
Utánuk a főzenekar következik, akik erre a turnéra teljesen új programmal készülnek, az este folyamán hallhatjuk az aktuális korong dalait és a régi nagy kedvencek sem hiányozhatnak.
Az estét a svéd The Way of Purity zárja majd, akik olyannyira titokzatosak, hogy sem a nevük, sem az arcuk nem látható sehol, mert szerintük kizárólag a zene az, ami számít.

Spirit Of The Land Tour 2010
Negura Bunget – Damned Spirits’ Dance – Neochrome – The Way of Purity
2010.03.18., csütörtök –
Budapest @Mappa Klub (ex-Trafó Bár Tangó) 1094 Budapest, Liliom utca 41.

Kapunyitás: 20:00

Belépő: 1000 Ft

Program:
21:30 – Neochrome
22:30 – Damned Spirits’ Dance
23:30 – Negura Bunget
0:30 – The Way of Purity
http://www.negurabunget.com/
http://www.myspace.com/negurabunget
http://damnedspirits.com/
http://www.myspace.com/damnedspiritsdance
http://www,neochrome.hu/
http://www.myspace.com/neochrome
http://www.myspace.com/thewayofpurity