Az elmúlt héten súlyos természeti helyzetet teremtett a viharos szél és eső az ország szinte minden pontján. A MetalFest helyszínéül szolgáló Csillebérci Ifjúsági és Szabadidőpark területét megkímélte a vihar és az előrejelzések egy része jelentős felmelegedést, 22-24 fokot és szép napos tavaszi időt ígér.

A MetalFest szervezői a meteorológiai jelentések bizonytalansága miatt és maximálisan a nézők biztonságát és jóhangulatú, kultúrált szórakozását szem előtt tartva a lehető legbiztonságosabb megoldás: a HammerWorld szabadtéri színpad és nézőtér fedetté tétele mellett döntöttek.

A fesztiválterületen a közönség minden tagját befogadó hatalmas méretű oldalról is zárható rendezvénysátrat állítanak fel, mely esős, hűvös idő esetén is védi a közönséget az időjárás viszontagságaitól, a sátorterület teljes alapja aszfaltozott, ahogy az összes csillebérci útvonal is. A Rockszínpadot eredetileg is a szabadidőközpont Sportcsarnokába szervezték.

Az rossz időjárási viszonyoknak viszont sajnos áldozatul esett két fellépés, a svéd légitársaság nem tudta az Astral Doors biztos szállítását garantálni, a Steelwing pedig egy őszi turnén mutatkozik be a hazai közönség előtt.

Az Astral Doors az alábbi nyilatkozatot küldte a szervezőknek:

“Rettentően sajnáljuk, de arról kell tájékoztatnunk a rajongóinkat, hogy le kell mondanunk a MetalFestes koncertjeinket. Vártuk ezeket a bulikat, úgyhogy nehéz szívvel tárjuk elétek ezt a rossz hírt. Rajtunk kívül álló körülmények kényszerítettek arra minket, hogy meghozzuk ezt a döntést. Őrizzétek a lángot, a MetalFest ettől függetlenül király lesz!”

Az Astral Doors helyett a francia metal legenda Nightmare játszik a nagyszínpadon.

Fesztiválra továbbra is kaphatók a három napos bérletek és a napijegyek az ország minden jegyirodájában és a helyszínen is!

A frissített programot is megtalálod honlapokon:

www.metalfest.hu

www.hammerworld.hu