A feltörekvő csapat 2007-ben kezdte el működését, sok bandához hasonlóan a Csepel Művekben. A  tagok között a zenekar alakulása előtt is baráti volt a viszony, majd a korábbi együtt zenélések és a sűrű próbák gyümölcseként lényegében már néhány hónap után koncertképes formáció született. A múltról és a jelenről a banda basszusgitáros – énekesével, Zolival és gitárosával, Takival próbatermükben beszélgettem:

h.: Hogyan született meg az alapkoncepció?

T.: Az első formációban Zoli még csak énekesként vett rész, volt külön basszusgitárosunk. A zenei irányvonal tekintetében eltérőek voltak a vélemények. Én már akkor is valami ütős metál zenét szerettem volna játszani, Zoli inkább rock and roll-osabb irányba vitte volna a bandát, de mivel én írom a zenéket, így hamar eldőlt hogy metált fogunk játszani.

Z.: Nekem semmi bajom a metállal, de alapvetően rockzenét hallgatok.

h.: Hogyan lett végül is Zoli a basszusgitáros?

Z.: 2008 elején az akkori bőgősünk bemondta az unalmast, és kiszállt a csapatból. Az az év lényegében totál el lett cseszve, nem is volt bulink, de mi azért lelkesek voltunk, és folytattuk a próbákat, számokat írtunk.

T.: Kipróbáltunk több basszusgitárost is, de valahogy egyik sem vált be igazán, és végül is mivel Zoli korábban gitározott, a legkézenfekvőbb az volt, hogy az ő nyakába akasztjuk a bőgőt.

h.: Hogy került képbe Széki, a dobos és Batka a másik gitáros?

T.: Székit egy koncerten szedtük össze. Akkor még nekünk is más zenekarunk volt, és neki is, aztán megkérdeztem tőle, hogy nincs-e kedve egy új formációban dobolni. Batkával pedig gitártáborban találkoztunk először, és mivel egy gitárral kicsit vékonyan szóltak a dalok, bevettük őt is a csapatba.

 

h.: Akkor a Jackpot 2009-től tekinthető teljesnek?

Z.: Igen. Akkor kezdtünk el több bulit is szervezni, és igyekeztünk minél több helyen megmutatni magunkat. Aztán ezzel a lendülettel kicsit falba is ütköztünk, mert ezek a koncertek rendszerint veszteségesek voltak, és tudtuk hogy lépni kell, mert ez nem mehet így az idők végezetéig.

 

h.: Mit lett végülis ez a bizonyos lépés?

T.: Mindenképpen arra volt szükségünk, hogy valaki úgymond felkaroljon minket, mert én azt hiszem, hogy ma a zenei világban egy fiatal banda csak úgy érvényesülhet, ha elmegy egy ismertebb zenekar elé játszani.

Z.: Mi a Zorall elé mentünk. Első körben három hónapot turnéztunk velük, és ez jónak bizonyult. Láthatóan egyre többen jöttek oda a színpadhoz és néztek meg minket, de ez a három hónap kevés volt, ezért 2010-ben is velük megyünk tovább.

 

h.: Mikorra várható lemez, vagy valamilyen hangzóanyag?

Z.: Most készül egy 5 számot tartalmazó EP. Összeválogattuk azt az öt nótát, ami a legjobb képet adja a Jackpotról. A lemez még várhat. Főképp az anyagiak miatt is.

T.: Idén megint nagy lendületet vettünk. Készítjük az EP-t, és közben összehoztunk egy akusztikus projektet is, ahol a saját számainkat átdolgoztuk rytm blues stílusra, de ez a projekt még eléggé az elején jár.

 

A srácokat elcsíphetitek április 3-án Tökölön a Joker Pubban (Unplugged buli), vagy április 9-én Ráckevén a Kaptár Clubban.

 

A zenekarról az aktuális információkat a www.jackpot.uw.hu oldalon olvashatjátok.