Egy koncert erejéig újra színpadra áll a világ egyik legelvetemültebb zenei formációja, a Fantômas. A jeles alkalom pedig december 6-án Chilében lesz, mégpedig az idén először megrendezésre kerülő, Santiago-beli RockOut fesztiválon, ahol Mike Patton énekes (Faith No More), Buzz Osborne gitáros (Melvins), Trevor Dunn basszer (Mr. Bungle) és Dave Lombardo dobos (ex-Slayer, Philm) a 2009-es utolsó fellépés után ismét a húrok közé csap. A Fantômas a DEVO és a Primus társaságában ad headliner koncertet december 6-án. A banda elárulta, az egy-alkalmas rendezvényen teljes egészében előadják a 2001-es The Director’s Cut album dalait.

Azt egyelőre nem tudni, lehet-e komolyabb folytatása is a chilei bulinak, hiszen Lombardo éppen a Philm zenekar Fire From The Evening Sun című második albumát promotálja, Patton pedig nagyban készíti a Faith No More áprilisra várható új lemezét.

A zenekar neve egy első világháború előtti francia regény anti-hőse nyomán született meg. Fantômas karatkterét a “terror fejedelmének” nevezték a korabeli írók. A banda utolsó lemeze 2005-ben jelent meg, Suspended Animation címmel. Az album 30 számot tartalmaz; mindegyiket április hónap egyes napjai után nevezték el. A zenekar fenállása során sci-fi témájú (1999 – Fantômas), filmzene stílusú (2001 – The Director’s Cut) és egy-számos (2004 – Delirium Cordia) nagylemezeket adott ki.