A Dreamgrave elkészült a tavalyi ShowBarlangos Metal Farsangon rögzített koncert dalainak live videóival, amiből most a 2014-es Presentiment című albumról (SpotifyBandcampYouTube) érkező Black Spiralt tesszük közzé. 

“Igyekeztünk az egyébként minden dalhoz a koncerteken vetített vizuálok részeit is elrejteni a videókban, ami remek hangulatfestő elem, nem kevésbé segít egy kicsit közelebb hozni a koncertes látványt.” – írja a zenekar.

A banda egyébként a hónapokban jelent meg vadonat új Monuments c. EP-sorozatának első részével a The Anxiousszel, ami ugyancsak elérhető a szokásos helyeken, így SpotifyonBandcampen és YouTube-on is.

A DREAMGRAVE egy Szegedről indult progresszív metál zenekar. Zenei világuk a hagyományos progresszív, valamint szimfónikus és gótikus metal házassága, enyhe extreme metál behatással, melyet erős énekszekció koronáz meg, női szoprán, tiszta férfi ének és hörgés együttes alkalmazásával. A zenéjük számos, egymástól távoli világot jár be, kezdve a sötét OPETH-i extremitással, a PARADISE LOST-os gótikán át a HAKEN-i progresszív, jazzes játékosságig. A 2012 őszén újraindított zenekar 2014-ben jött ki komoly szakmai elismerést szerzett ‘Presentiment’ című nagylemezével, mely két hétig vezette a Bandcamp bestseller listáit, valamint számos magazin év albumai közé választotta világszerte. Az album digipack kiadását már a rajongóktól befolyt támogatásokból finanszírozták. 2016 közepéig a folyamatos tagcserékkel operáló zenekar végül Gilián Péter basszusgitáros, és Tóth Tamás (ex-Wisdom, K3, Mytra) csatlakozásával számítja magát teljes, ütőképes formációnak, mely töretlenül alkot és koncertezik. Ennek gyümölcseként 2017 végén megjelent Monuments EP sorozat első része, a The Anxious, mely már a Revalve Recordsnál jelent meg.