2015.december 7-én jelent meg a csallóközcsütörtöki Phoenix RT új lemeze Piros Karikás Részletek címmel. A Supersize Production-ben Varga Zoltán producer közreműködésével készült új anyag a megjelenés hetében a MAHASZ lista 13. helyén nyitott. Az új korong 10 dalt tartalmaz, melyek közül a két klipes dal a Privát Mennyország és a Lépjünk le hamar a közönség szívébe lopta magát, úgy ahogy a Nincs ellenszer lemezről elővett, leporolt, metalosított Durván Bújj Hozzám, mely szöveges videóként található meg a Youtube-n.

A pozitív visszajelzések, a hazai pályán rendezett lemezbemutató és a szilveszteri fantasztikus Barba Negrás koncert után, ahol a Tankcsapda előtt léptek színpadra, a srácok, február 27-én újra útnak indulnak.

„A 2016-os évünk lemezbemutatós év, szeretnénk minél több helyen eljátszani az új dalokat. Koncert-koncert hátán a terv.” – árulja el Kálmán Ákos a banda gitárosa.

„Február 27-én, Dunaszerdahelyen indítjuk az évet a Soul Hunter Music Clubban, ahol vendégünk lesz a Magor és a Fullstop zenekar. A tavaszi turné egyetlen felvidéki állomása lesz ez a buli, szóval nagyon készülünk.

Hazai pálya, így a tőlünk megszokott extra fény és hang technikával érkezünk, sőt a színpadképünk, díszletünk is változott, ezt visszük is mind a 16 bulira a tavasszal. A koncert is hosszabb lesz a megszokottnál, igazi izmos rock’n’roll estre lehet számítani. Sőt lesz pár meglepetés dal a bulin! Mindenkit szeretettel várunk.” – részletezi az első állomást Lépes Ferenc dobos.

A Piros Karikás Tavasz névre keresztelt turné 16 állomásból áll, mely február végétől- május végéig tart majd. A saját szervezésű bulik mellett a banda fellép a Ganxsta Zolee és a Kartel vendégeként Budapesten és Debrecenben, valamint különleges vendégként csatlakozik 8 állomáson a Káosz Tour-hoz, ahol is az Alcohol és a Psychogang zenekarokkal járják majd az országot.

„Nagyon várjuk már, hogy elinduljon a turné.

A szilveszteri buli óta nem koncerteztünk, leszámítva január 31-ét, amikor is Budapesten a Barba Negrában a Lemmy emlékesten mi is a deszkákra álltunk egy dal erejéig. Leírhatatlan érzés volt, innen is köszönet a szervezőknek, hogy gondoltak ránk. Egyébként pár állomáson az ott játszott dalt is beépítjük a koncertprogramunkba.”

A zenekarral kapcsolatban minden fontos információ megtalálható a facebook oldalukon:

facebook.com/phoenixrt

Piros Karikás Tavasz állomások:

Február 27. – Dunaszerdahely – Soul Hunter                         

Március 4. – Szombathely – Végállomás                      

Március 11. – Székesfehérvár – 8-as Műhely                         

Március 12. – DEBRECEN – RONCS                             

Március 14. – BUDAPEST  – BARBA NEGRA

Március 19. – Hatvan – Müvház                                 

Március 25 – Tatabánya – Roxxy Music Club                

Április 1. –  Budapest – Legenda sörfözde                                      

Április 9. – Esztergom – Sportalshow                          

Április 23. – Veszprém – Metró                                           

Május 7. –  Győr – Subway                                                

Május 13. – Dunaújváros – Kaptár                             

Május 14. – Gyöngyös-Start műhely                                    

Május 20 – Sopron- Hangár                                      

Május 27.- Miskolc- Corner Stage                                       

Május 28.- Kazincbarcika- Diamond Club