Egy rajongói költség-fedező PledgeMusic-kampány segítségével készítette el visszatérő nagylemezét az Ugly Kid Joe, akik tizenkilenc éve jelentették meg legutolsó albumukat, a Motel Californiát. Az Uglier Than They Used Ta Be című anyag szeptember 18-án jelent meg, és a Motörhead gitárosa, Phil Campbell három dalban is vendégszerepel rajta. Ezek közül a My Old Man és az Under The Bottom saját Ugly Kid Joe szerzemények, a harmadik pedig a Motörhead örökzöld Ace Of Spades dalának feldolgozása. A banda jelenleg egy harminchat állomásból álló Európa-turnét bonyolít le, magyar dátum sajnos nincs köztük, de október 24-én Bécsben, az Ottakringer Brauereiban el lehet csípni Whitfield Crane-éket. Az Ugly Kid Joe előtt az ausztrál Dallas Frasca játszik.

Az Ugly Kid Joe az 1997-es feloszlást megelőző felállásában dolgozik ma is: Whitfield Crane énekes, Klaus Eichstadt és Dave Fortman gitárosok, Cordell Crockett basszer, Shannon Larkin dobos. Az új album elkészítésében az öt alaptag mellett részt vett Sonny Mayo gitáros (Snot, Hed PE, Sevendust stb.) és Zac Morris dobos is.

A ’90-es évek legelejének egyik mindent vivő rockslágerét (Everything About You) megíró, majd 1997-ben feloszlatott banda már 2009 végén jelezte, hogy újjáalakulásra készül, de az újjáalakulás csak 2010 közepén lett hivatalos. A banda legutóbbi kiadványa 2013 októberében jelent meg. A Stairway To Hell című CD+DVD a 2012-ben (független gondozásban) kiadott Stairway To Hell EP-t, plusz három akusztikus bónusz track-et, valamint egy extra DVD-t tartalmaz, a 2012 Download fesztiválos fellépés anyagával.