73 éves korában elhunyt a brit UFO gitáros-billentyűse, Paul Raymond. A halál oka: szívroham. A UFO-val idén búcsúturnén játszó zenész halálhírét az élettársa, Sandra közölte a nyilvánossággal. A zenészt az orvosok megpróbálták újjáéleszteni, először sikerült is, de aztán a szervezete újra leállt, és utána már nem tudtak segíteni rajta.

Paul Martin Raymond 1945. november 16-án St Albans-ban (Hertfordshire, Anglia) született. Jazzmuzsikusként kezdte pályafutását, majd 1967-ben kezdett zenélni a Plastic Pennyben, ahonnan a Chicken Shack-ba, majd a Savoy Brownba ment, de a UFO klasszikus felállásának billentyűseként tett szert világhírnévre, miután 1976-ban belépett a zenekarba Danny Peyronal helyére. A banda csúcskorszakának volt meghatározó alakja, dalszerzője, játéka olyan klasszikus lemezeken hallható, mint az 1977-es Lights Out, az 1978-as Obsession vagy az 1979-es Strangers In The Night koncertalbum.

Miután Michael Schenker gitáros kivált és megalapította az MSG nevű saját zenekarát, csatlakozott hozzá Paul is, de csak a második Michael Schenker Group lemezen játszott (MSG 1981). Utána az ex-UFO basszer, Pete Way csapatában zenélt, a Waystedben, de ott csak az első albumon (Vices) szerepelt, 1984-ben pedig visszatért a UFO-ba, de 1986-ban ismét lelépett… 1993–ban jött vissza ismét, de 1999-ben újra távozott, majd 2003 óta ismét folyamatosan tagnak számított, és az utóbbi hónapokat is a banda búcsúturnéján töltötte.

Nyugodjék békében!