GLA” címmel szeptember 9-én rukkolt ki új albumával a skót rockbanda, a Twin Atlantic. A lemez azonnal kedvező fogadtatásra talált, hiszen a brit iTunes 2. helyén nyitott, a “No Sleep” és a “The Chaser” nóták pedig máris több rádió rotációjába bekerültek. Az alternatív rock négyes saját bevallása szerint egyáltalán nem popdalokban gondolkodtak, habár a dallamos jelleg megmaradt, ezúttal sokkal több mélység és kimunkáltság jellemzi a szerzeményeket.

A “GLA” lemez – amely a harmadik a sorban – megírása során a skót srácokat a T.Rex munkássága meg a retro glam rock mellett Glasgow ihlette meg a leginkább: a meglepő lemezcím például a város repterére utal. Az anyagot Los Angeles-ben rögzítették, a producer pedig az a Jacknife Lee volt, aki már a U2-val és a Snow Patrollal is dolgozott együtt, míg a keverést Alan Moulder (Arctic Monkeys, Foals, Foo Fighters, My Bloody Valentine) végezte.

A korong megjelenése után október 7-től európai turnéra indul a Twin Atlantic, hozzánk legközelebb majd Bécsben lehet meglesni őket, méghozzá november 5-én. Az évet aztán hazai pályán zárják: december közepén nem kevesebb, mint három egymást követő este lépnek fel a legendás Barrowlands klubban – hol máshol, mint Glasgow-ban.