A berettyóújfalui TRIDENT zenekar a 2016-os újalakulásával egy legendás és a rock egyik aranykorának tartott ’90-es évek szellemét támasztotta fel újra. A 2017-es év eleji interjúból is kiderült (Kelet Underground), hogy a srácok az újjáalakulást nem pusztán egy rövid nosztalgiázásnak szánták,  és ennek gyümölcsei az utóbbi hónapokban beérni látszanak, mivel a régi dalok újrafelvételével egy “BEST OF TRIDENT” lemezt terveznek emellett gőzerővel dolgoznak koncertek szervezésén is.

A nyár folyamán már megjelentetett 2 régi nóta után őszre közzétették a 3. dal is, az “Úgyis Mindegy”-et. Mindhárom felvétel a zenekar 1993-as, “Az Én Időm” című demóján megjelent dalok 24 évvel később rögzített változata, ami már elérhető a Youtube-on is jó minőségben a 2017-es Tridentet tükrözve. Emellett természetesen a zenekar továbbra is folyamatosan stúdiózik, hamarosan jönnek a “Mélyen üresen” időszak és az “Újabb Technológiák” korszak dalai is.

Egy kis érdekesség a zenekartól az “Úgyis minegy” dallal kapcsolatban:

“Minden zenekarnak vannak klasszikusai. A Tridentnek is. Az egyik, és talán a legrégebbi ilyen klasszikus – amit meghallgathattok 2017-es verzióban – az „Úgyis mindegy”. A dal 1993-ban született nem sokkal azelőtt, hogy Attila csatlakozott a zenekarhoz, és az első olyan dal, amit már a Trident frontembereként énekelt.

Az „Úgyis mindegy” nyitotta meg a zenekar előtt azokat a kapukat, amik egy magasabb szintű ismertség/elismertséghez vezettek. 1993-ban az első budapesti fellépésünk (az első Diáksziget Fesztivál) során, – mely fellépésen jelen volt a Metal Hammer szerkesztőgárdája, – Lénárd László, az egyik főszerkesztő azonnal egy beszélgetést kezdeményezett a zenekarral. Még ma is a fülembe cseng, mikor megkérdezte: „Ti hol voltatok eddig?” 

A dal felkerült a Metal Hammer főszerkesztő 10-es listájára, és az 5. helyre került egyetlen hazai zenekar nótájaként. 

A dal sokféle köntösbe bújt az évek során, és minden divatirányzatot túlélve végigkísérte a zenekar működését. “

További jó hír, hogy ősszel elkezdődnek a hivatalos koncertek is, mivel sok-sok év után már 2017. május 27-én zenélt együtt  a Trident zenekar egy berettyóújfalui “VIP” vagy „nulladik” koncert keretében egy kis ízelítőt tartva szűkkörben. (A fotók elérhetőek a zenekar Facebook oldalán!) Jelenleg évvégéig három koncert várható, melyek közül a legelső 2017.10.21-én szombaton kerül megrendezésre a Berettyóújfalui Civil Udvarban speciális vendégekkel. Ezt követően Hajdúszoboszlón 10.28-án a Rock Cafében és Debrecenben 12.08-án a Kaptár Klubban teszi tiszteletét a banda. A részletekkel kapcsolatban kövessétek a zenekar facebook oldalát!

A berettyóújfalui koncert facebook eseménye:
https://www.facebook.com/events/1636616776390437/

A zenekar facebook oldala
Sok-sok érdekesség, zenekari életrajz, újságcikkek, régi-új fotók és felvételek

https://www.facebook.com/tridentzenekar/