XIII címmel június 8-án jelenik meg a norvég hard rocker TNT új stúdióalbuma, az első lemezük a spanyol énekessel, Baol Bardot Bulsarával, aki tavaly ősszel került a bandába, miután az amerikai Tony Harnell ismét távozott – mindössze másfél év után. A csapat már Harnell távozásakor is dolgozott az új lemezen, így nem csoda, hogy az énekesváltás ellenére máris elkészültek vele. A TNT legutóbbi albuma a 2010-es A Farewell To Arms volt, azon a brit Tony Mills énekelt, akárcsak a csapat két korábbi albumán.

A TNT 2017. november 22-én, szerdán lépett fel Oslo-ban, a Spektrum csarnokban (a Scorpions előzenekaraként). Ez volt az első koncert, amit Baol Bardot Bulsara énekessel adott a banda. Mivel kommentárt nem fűzött a banda az új lemezhez, így csak a korábbi bejelentésüket tudjuk ismételni: „Ez egy új fejezet lesz a TNT történetében, melyben szeretnénk üdvözölni új énekesünkként Baol Bardot Bulsarát. Nagy köszönet mindazoknak, akik üdvözölték őt szerdán az oslói Spektrumban, hálásak vagyunk a támogatásotokért. Az új évet koncertekkel várjuk, az új album pedig hamarosan jön!”

Baol videó-üzenetben a következőket nyilatkozta: “Nagyon boldog és hálás vagyok, hogy itt lehetek; része lehetek a TNT-családnak. Egy álmom vált ezzel valóra, mivel tinédzserkorom óta hatalmas rajongója vagyok a bandának. Mondhatnám úgy is, hogy TNT-n nőttem fel. Különös dolog ez a karma… De tényleg csak annyit szerettem volna mondani, hogy roppantul hálás vagyok a srácoknak és nektek is. Köszönöm a meleg fogadtatást, amit tőletek kaptam a Spektrum csarnokban, és persze a közösségi oldalakon. Nagyon kedvesek vagytok hozzám – örök hálám nektek. Azért vagyok itt, hogy méltó módon vigyem tovább a TNT örökségét. Remélhetőleg a közeljövőben találkozhatok mindannyiótokkal, és bulizunk együtt egy hatalmasat!

A TNT turné-felállását jelenleg az eredeti gitáros, Ronni Le Tekrø, valamint Morten “Diesel” Dahl dobos, Roger Gilton billentyűs és Ove Husemoen basszusgitáros teszi teljessé.

A TNT klasszikusnak számító 1989-es Intuition lemezéről ITT olvashattok bővebben.

TNT – XIII
(Június 08 – Frontiers)

01. We’re Gonna Make It
02. Not Feeling Anything
03. Fair Warning
04. It’s Electric
05. Where You Belong
06. Can’t Breathe Anymore
07. Get Ready For Some Hard Rock
08. People, Come Together
09. Tears In My Eyes
10. 17th Of May
11. Catch A Wave
12. Sunshine