A Thundermother 2009-ben alakult, és megállíthatatlanul törtetnek előre. AC/DC hatású zenéjükkel már meghódították hazájukat. Most Európát szeretnék bevenni, amit már végigturnéztak olyan nevek társaságában, mint az In Flames, Opeth vagy a Motörhead. Emellett több fesztiválon is részt vettek.

A csajokat eredetileg a Warner Music fedezte fel Svédországban, de a 2014-es bemutatkozó album, a Rock’n’Roll Disaster csak nagyon szerény terjesztéssel jött ki 2014-ben. Ennek ellenére a Despotz Records leszerződtette a dögös rock’n’rollt játszó Thundermother zenekart, 2015-ben pedig megjelent második lemezük, a Road Fever.

A banda előző felállása – aminek tagja volt Clare Cunningham, Tilda Stenqvist, Giorgia Carteri és Linda Ström – 2013-ban állt össze, és tavaly tavasszal széledt szét. Filippa Nässil gitáros azonban továbbra is elkötelezett maradt a csapat életben tartásáért; így Guernica Mancini énekesnővel, Sara Pettersson basszusgitárossal és Emlee Johansson dobossal egészítette ki az új inkarnációt. Guernica egy”lélekkel teli” rock-énekesnő, aki a dél-scédországi Lund városából származik – korábban Los Angeles-ben élt, ahol tagja volt többek közt a Jeff Young (ex-Megadeth) vezette Souls On 11 felállásának; 2012 óta szólóban, valamint saját bandája, a Royal Ruckus élén alkot és koncertezik. Sara Pettersson basszusgitáros – aki Märsta városában él – nyilvánvaló döntés volt Filippa számára; ugyanis korábban már együtt zenéltek a Hifly nevezetű projektben. Sara szintén egy kiváló tehetség, aki professzionálisan kezeli a hegedűt, a gitárt és a zongorát is – korábban olyan prog-rock bandákban zenélt, mint az In Spirit Side Dreaming, a Shewolf és a GUSH. A falköpingi származású Emlee Johansson jelenleg a stockholmi Royal Konzervatórium hallgatója; egyben pedig tagja a Vision, a Frantic Amber és a Spitchic zenekaroknak. Johansson a Svéd Rockfesztiválon ismerkedett meg Filippával; lévén néhány nap különbséggel ugyanazon a színpadon léptek fel.

A Thundermother új felállása a stockholmi Debaser Strand színpadán mutatkozott be, 2017. május 24-én. A fellépést hatalmas rajongói és sajtó-érdeklődés övezte. A megújult banda 2017 nyarán egy We Fight For Rock ‘N’ Roll című klipes dallal mutatkozott be, most azonban már a február 23-án Thundermother címmel megjelenő harmadik album új előzetes dala, a Whatever is csekkolható.

Thundermother – Thundermother
(Február 23 – Despotz Records)

01. Revival
02. Whatever
03. Survival Song
04. Racing On Mainstreet
05. Fire In The Rain
06. Hanging At My Door
07. Rip Your Heart Out
08. The Original Sin
09. Quitter
10. We Fight For Rock ‘N’ Roll
11. Follow Your Heart
12. Children On The Rampage
13. Wont Back Down