The Brotherhood Of The Snake címmel október 28-án jelenik meg a Testament tizenegyedik stúdiólemeze. A Nuclear Blast kiadó gondozásában megjelenő albumot a híres Juan Urteaga (Exodus, Heathen, Machine Head), valamint a banda gitárosa, Eric Peterson és énekese, Chuck Billy producelte. A hanganyag jelenleg keverés alatt áll – ezt egy szintén neves hangmérnök, Andy Sneap (Accept, Arch Enemy, Cradle Of Filth, Kreator, Megadeth) végzi. A lemezborítót szokás szerint Eliran Kantor (Hatebreed, Soulfly, Kataklysm, és a legutóbbi Testament album, a The Dark Roots Of Earth illusztrátora) tervezte.

Október 28-tól az Amon Amarth társaságában turnézik majd Európában a Testament, a december 6-án Budapesten megrendezésre kerülő Amon Amarth koncerten sajnos azonban ők nem lépnek már fel, csak a svéd Grand Magus. Az Amon Amarth, Testament, Grand Magus hármast Bécsben lehet elcsípni november 22-én. A Testament idei Rockmaratonos bulijáról ITT olvashattok.

Az új Testament lemezről Eric Peterson gitáros nyilatkozott a Metal Forcesnak:

„Visszatértünk a gyökereinkhez, a stúdiózás, illetve dalszerzés tekintetében ugyanolyan erőteljesek meg őrültek vagyunk ma is, mint a megalakulásunk kezdetén. Hogy értsd miről van szó: olyan lesz ez a lemez a mi pályánkon, mint a Slayerén volt a Reign In Blood. Korábban általában egy vagy két thrash-nóta volt a lemezeinken; most azonban… mindegyik dal rendkívül thrash-es – legalábbis a gyorsaság tekintetében. Még az első lemezünkön is csak az Over The Wall meg a First Strike Is Deadly volt ilyen, a többi a középtempók meg a thrashes zúzdák között helyezkedett el, mint a Do Or Die vagy az Apocalyptic City. Szuperbrutális, de ezzel együtt is dallamos is lesz. Tuti, hogy Testament rajongók első reakciója az lesz: ‘Ez az, bassza meg!’ vagy az, hogy ‘Így kell ezt csinálni!’… Szóval őrülten kemény, gyors, és iszonyatosan thrash-orientált anyagra kell számítani. Október 28-án jön majd ki a cucc. Szerencsénk van a Nuclear Blast kiadóval, mivel nem ülnek a nyakunkon, nem siettetnek minket. Már csak Andy Sneap keverése van hátra, mi pedig nyár végére adjuk majd le a kiadónak, épp időben egy tényleg nagy turnéhoz, ami Európában vár majd ránk év végén. Nem mondhatom még meg, kikkel játszunk, de nagyon komoly lesz.”