Június 13-án holtan találták otthonában Nature Ganganbaigalt, azaz Nature G-t, a mongol Tengger Cavalry frontemberét, ám a hír csak a napokban került napvilágra. A kínai születésű multihangszeres zenész, énekes volt a csapat vezéralakja, halálának okát nem hozták nyilvánosságra. Zenésztársai akkor kezdtek gyanakodni, amikor Nature G. nem jelent meg a próbán, ráadásul egy új klip forgatására is készültek.

A kínai születésű, de mongol származású, New Yorkban élő és dolgozó Ganganbaigal 2018 februárjában már feloszlatta egyszer a Tengger Cavalryt, de aztán nem egészen öt hónap múlva újjáalakultak. Idén májusban két lemezük is kijött, a Northern Memory Vol.1 és Vol. 2. Utóbbit Nature G egyedül készítette el, filmzenés jelleggel, az előbbit pedig az amerikai Patrick Reilly gitárossal.

A Tengger Cavalry nevű folk-metal együttes 2010-ben alakult meg. Eredetileg kínai zenekar voltak, akik mongol zenét játszottak, viszont az évek alatt New Yorkba tették át székhelyüket. Zenéjükben a közép-ázsiai dallamokat ötvözték a metal műfajjal. 2018-ban feloszlottak, azonban Nature G ugyanebben az évben bejelentette, hogy újraalakul a zenekar. Lemezeiket több kiadó is megjelentette, az utóbbi években a Napalm Records dobta piacra a zenekar albumait.