Április 22-én debütált a budapesti art/psychedelic rock Tamirel zenekar első single-je, a ’The Dark Side of The Mood’ c. lemezről.  Akik a Pink Floyd-on, Supertramp-en, David Bowie-n szocializálódtak, esetleg az újabb generációs Porcupine Tree vagy Riverside is mond nekik valamit, azoknak melegen ajánlott a Tamirel zenéje.

Várhatóan még a nyár folyamán kijönnek a debütálló lemezzel, mely remélhetőleg új színfoltot hoz majd a hazai könnyűzenei palettára. A lemezfelvételek, kisebb nagyobb megszakításokkal egy évig tartottak, zömével a Zengőkert stúdiójában Bánházi Gabika kezei alatt. Az ének sávok Jankai Valentinnél, a Jankai Stúdióban valamint a Tonitrus stúdióban kerültek rögzítésre. Az aktuális ’All Seasons In The Sky’ c. számban vendég gitáros Takács ’Jozzy’ József (String Theory, ex-Wendigo, ex-Leander Rising).

Pár mondat a zenekarról:
 
„A zenekart eredetileg 2010-ben Riba Gergely alapította, de az akkori néhány-próbás felállás és egyetlen szám kidolgozása (Somedays), csak jelképes kezdetnek mondható. Jóval később 2012-ben Amerikában találkozott Riba Gergely és Puskás Ádám, ahol két félig-meddig használhatatlan akusztikus gitáron írtak egy számot (Learnings), melyre egy este alatt szöveg is kerekedett. 2014-ben klasszikus gitárral Horváth Levi is csatlakozott a zenekarhoz, így már trióról beszélhettünk. Persze a fúzióban résztvevő zenék nyilvánvalóan régebbire nyúlnak vissza, így a Tamirel első lemezén, mely a ’The Dark Side Of The Mood’ címet kapja, 5 év termése lesz hallható. A lemez zeneileg és szövegileg is koncepciózus jellegű. Központi témája végigköveti, hogy egy mély depressziós állapotból, hogyan képes az egyén kitörni és boldogságot lelni az életben.” 

A lemez 2016 júniusára várható, közreműködő zenészek:
Riba Gergely (Naturus, Above The Under, Karmageddon) – ének/gitárok
Hegyaljai-Boros Zoltán (Reason, At Night I Fly) és Nedoluha György (ex-Superbutt, ex-A Losing Season) – basszusgitárok
Domokos Tibor (Óperentzia) – billentyűs hangszerek
Puskás Ádám (Harrisons)- akusztikus gitár
Horváth Levente (Fru And The Crew) – klasszikus gitár
Bánházi Gábor (Óperentzia) – dob
Nagy János Gipo – percussion
Suplicz Emőke, Szolnoki Bogi (ex-Knotty Headz) – vokál

A Tamirel facebook oldalán videókat találhattok a lemezfelvétel folyamatáról és a közreműködő zenészekről.

All Season In The Sky ’single

{soundcloud}https://soundcloud.com/naturus-tamirel/tamirel-all-seasons-in-the-sky-singlefeat-jozzy-takacs{/soundcloud}