Amerikában forgatott új videoklippel jelentkezett a Kárpátia soraiból ismert, ám az ex-Judas Priest énekes Tim ‘Ripper’ Owens-szel is turnézó Szijártó Zsolt gitáros a tavaly megjelent “Stoppos a galaxisban” instrumentális szólólemezéről. A “Ha felhő jön, Zsolti megy!” dalban Kiss Viktor (ex-After Rain) dobol és Juhász Péter (Deals) basszusgitározik, a videoklip pedig Egedy Piroska (operatőr) és Kovács Dániel (vágó, Gd Production) munkája.

Szijártó Zsolt: Ha felhő jön, Zsolti megy!
(Hivatalos videoklip)

Zsolti saját szavaival a videoklipről:
A 2019-ben megjelent Stoppos a galaxisban című instrumentális lemezemről egy újabb dal.  Az Amerikában élő gyerekkori magyar barátaimat, (20 év után) tavaly sikerült meglátogatni, ahol aztán bejártuk a két pólust, a nevadai  kietlen Mojave-sivatag legelrejtettebb zugaitól az őrületes Vegasig! Természetesen nem maradhatott otthon a gitár és a videokamera sem. Az út igazi stoppolás volt a galaxisban! Most a klip talán hoz egy kis szabadságot, és elrepít bennünket ebből sötét időkben kialakult szobafogságunkból!

A digipak csomagolású “Stoppos a galaxisban” korong 10 instrumentális tételt tartalmaz, melynek borítója Havancsák Gyula (Annihilator, Wintersun, Accept, Ensiferum, Grave Digger, Stratovarius, stb.) munkája, aki basszusgitározik is a lemezen. A felvételek a szolnoki Denevér Hangstúdióban zajlottak Cserfalvi “Töfi” Zoltán és Boros Béla irányítása alatt. Az első, címadó dalra forgatott klipes nóta tavaly áprilisban jelent meg az albumról, amit a “Már elégtünk volna” követett Dudás Ivett (Tales Of Evening), Egedy Piroska (Kárpátia), Tóth Viki (ex-Vasmacska) és Kelemen Ágnes (ex-Vasmacska) szereplésével, legutóbb pedig a “Földfogyatkozás” került megfilmesítésre Havancsák Gyulával, Beke Márkkal (Lord) és Talabér Gáborral (ex-After Rain).

Szijártó Zsolt – Stoppos a galaxisban
(hivatalos videoklip)

Szijártó Zsolt: Már elégtünk volna
(hivatalos videoklip)

Szijártó Zsolt: Földfogyatkozás
(hivatalos videoklip)