Nyár végén jelenhet meg a Kárpátia gitárosának, Szijártó Zsoltnak (ex-Akela, ex-Omen) 10 dalt tartalmazó szólólemeze, melyről máris meghallgatható az első dal, a Sörútrendszer. Ebben a nótában Borlai Gergő a dobos, basszusgitáron pedig Cserfalvi “Töfi” Zoltán játszik.

Íme, az első dal a készülő szólólemezemről. 
Sok ismerősöm kérdeztem, mi jut eszükbe, ha ezt a dalt hallgatják? 
Azt mondták: Utazás, autózás, napfény, nyugodt délutáni sörözés… Így kapta a dal a Sörútrendszer címet! Köszönet Gergo Borlainak a feldobolásért , Cserfalvi Töfi Zoltannak a basszusgitározásért valamint a Denevér stúdiónak a nagyszerű hangzásért!

Szijártó Zsolt 10 éves korában kezdett el gitározni, jelenleg a Kárpátia együttesben játszik szólógitárosként. Az Egressy Béni zeneiskolába járt két évet. Később baráti viszonyba került Kukovecz Gáborral és családjával, így vele gitározott nyaranta. A 1998-ban MSat TV által meghirdetett országos gitárversenyen 6. lett. Mindig más stílust játszó zenekarok gitárosa volt, első zenekara a Mágus együttes volt 1989-től. Ezt követték az olyan zenekarok, mint a Wameru, Szakemberek, Resistan, Without Face. Ezután 2003–2011 között az Akela zenekar, majd az After Rain (2006–2012) zenekar szólógitárosa volt, ezzel párhuzamosan az Omenben is zenélt (2008–2012). 2011-től pedig a Kárpátia szólógitárosa. Ugyanebben az évben az Ossian 25 éves jubileumi koncertjén is fellépett egy szám (Brahms V. magyar táncának feldolgozása) erejéig.

2011-ben Csiszér Levente családi okok miatt távozott a zenekarból, ekkor lett Szijártó a Kárpátia tagja. 2011. augusztus 20-án megjelent a Justice For Hungary című albumuk, pontosan egy évre rá pedig a Rendületlenül. 2013-ban megjelent A száműzött című album, melyről a zenekar 4 dalhoz forgatott klipet. Még ebben az évben megjelent a zenekar első válogatásalbuma, mely a Legio címet kapta, és 18 dal szerepel rajta, főként a lengyelek számára, éppen ezért hazánkban csak limitált kiadásban kapható.

Szíjártó Zsolt gitárjátéka egy új, keményebb, néhol heavy metál szerű rockzenei stílusba sorolta a csapatot, amit előtte talán tényleg csak a nemzeti rock megnevezéssel lehetett leírni.