2016 szeptemberében jelent meg a Suicidal Tendencies legutóbbi kiadványa, a World Gone Mad, az első album az ex-Slayer dobossal, Dave Lombardo-val és a Nico Santora helyére érkezett Jeff Pogan gitárossal. A lemez megjelenését követően szárnyra kaptak olyan hírek, hogy a banda nem tervez többé új albumot, most azonban már biztos, hogy 2018-ban sem maraduk Suicidal Tendencies lemez nélkül. Sőt, már március 9-én kijön egy új EP-jük, a Paul Northfield producerrel felvett Get Your Fight On! EP. Az új EP előrendelése január 19-én indul, és az előrendelők azonnal le is tölthetnek majd egy új Suicidal Tendencies dalt, a Nothing To Lose-t.

Az új Suicidal Tendencies nagylemez pedig nyárra várható, rajta Mike Muirék pályafutásának első feldolgozásával, az I Got A Right című Iggy Pop and The Stooges nótával (Iggyék ezt eredetileg 1972-ben vették fel, de csak 1977-ben jelent meg).

Több, mint 30 évvel ezelőtt, a ’80-as évek elején kezdte meg tevékenységét Kalifornia elsőszámú hardcore/punk/crossover/thrash-zenekara, mely hamar a hardcore punk egyik zászlóvivője lett. Történetük mindössze két évet szünetelt, majd a ’97-ben újra csatasorba állt formáció munkásságában rengeteg stílus fellelhető. Tim Williams basszusgitáros 2014-es halálát követően a csapat tovább folytatja útját, melynek keretében az egyik legnépszerűbb budapesti szabadtéri szórakozóhelyre, a Budapest Parkba is ellátogattak. A buliról ITT olvashatsz bővebben.