Jelenleg Dave Lombardoval a dobok mögött (Eric Moore.t helyettesíti) a Megadeth, a Children Of Bodom és a Havok társaságában turnézik a Suicidal Tendencies. Miután Észak-Amerikában óriási sikert aratott a Dave Lombardóval felálló Suicidal Tendencies, a nem mindennapi párosítás Európába is átjut a nyár folyamán. Magyar dátumról egyelőre nincs szó, a hozzánk legközelebbi fellépés egyelőre a június 3-ai, temesvári Revolution fesztivál. Ez magában még nem is akkora hírérték, azonban a frontember, Mike Muir a The Bulletin magazinnak azt nyilatkozta, hogy idén egy EP-t és egy teljes nagylemezt is megjelentetnek, az album azonban vélhetően az utolsó lesz a sorban a legendás kaliforniai hardcore/punk/crossover/thrash-bandától. Most már csak az a kérdés, hogy ki fogja feldobolni a lemezt?

Több, mint 30 évvel ezelőtt, a ’80-as évek elején kezdte meg tevékenységét Kalifornia elsőszámú hardcore/punk/crossover/thrash-zenekara, mely hamar a hardcore punk egyik zászlóvivője lett. Történetük mindössze két évet szünetelt, majd a ’97-ben újra csatasorba állt formáció munkásságában rengeteg stílus fellelhető. Legutóbbi nagylemezük két éve, 2013-ban látott napvilágot, stílszerűen a 13 címet kapta. Tim Williams basszusgitáros 2014-es halálát követően a csapat tovább folytatja útját, melynek keretében az egyik legnépszerűbb budapesti szabadtéri szórakozóhelyre, a Budapest Parkba is ellátogattak. A buliról ITT olvashatsz bővebben.

Az egykori Slayer és ex-Philm dobos, Dave Lombardo tehát napjainkban a Suicidal Tendenciest segíti ki a Megadeth turnén, de arra is marad energiája, hogy a punkos új csapatának, a Dead Cross-nak az ügyeit intézze. Lombardo mellett Justin Pearson (The Locust, Retox) basszerozik, Mike Crain (Retox) gitározik és Gabe Serbian (The Locust, Retox, ex-Cattle Decapitation) énekel a bandában. A Dead Cross első nagylemezének rögzítése már tavaly decemberben kezdetét vette, bár az ünnepek alkalmából néhány hétre leálltak a munkálatok. December 28-tól újra stúdióznak, méghozzá a neves Ross Robinson producerrel (Korn, Deftones, Limp Bizkit, Sepultura stb.). A csapat első hivatalos dalpremierje március 18-án volt. A We’ll Sleep When They’re Dead című szám itt meghallgatható:

{soundcloud}https://soundcloud.com/dead-cross-501975084/sleep-when-theyre-dead{/soundcloud}

Dave Lombardo januárban lépett ki a Philm nevű csapatból, amellyel két lemezt is kiadott, és tavaly szeptemberben az A38 Hajón is koncertezett. A Philm ezzel fel is oszlott.