Submerge címmel idén tavasszal jelent meg a budapesti székhelyű, de Fehérvárról startolt Stabbed zenekar 5 tételes bemutatkozó EP-je, és a komplett anyag nem csak meghallgatható, de szabadon le is tölthető. A Stabbed eredetileg projektként indult, még 2012 őszén, az akkor még instrumentális ambient rock stílussal próbálkozó Kecskés Attila volt az ötletgazda. Egy hatszámos demóanyag is tartozik ehhez az időszakhoz, melyet Attila írt, és vett fel egyedül. 2013-ban döntött úgy, hogy az ambient témáit inkább egy energikusabb, keményebb környezetbe helyezné, így alakult ki a mostani irány. Maga a zenekar 2013 év elején alakult meg Székesfehérváron, a mostani felállás pedig 2015-ben állt össze. A zenei alapokat továbbra is Kecskés Attila jegyzi, a dalszövegeket Potkovácz Márk írja. Az angol szövegek különbözőképpen értelmezhető szimbólumokra épülnek, teret adva a hallgató fantáziájának. A számok végleges formába öntését együtt végzi a Stabbed tagsága, így mindenki teret kap a dalok megvalósításában. A Submerge című bemutatkozó EP öt dalának dobfelvételei az LV. Hangstúdióban folytak Gaál Csaba és Nóniusz Gábor irányítása mellett, a gitárokat a zenekar saját maga rögzítette, az ének, a keverés és a maszter pedig az Area 3×3 stúdióban készült. Minderről bővebben beszélnek majd a srácok a műsorunk első órájában.

cyd 20160619Next Round címmel év elején jelent meg a hardcore vonalas esztergomi C.Y.D. zenekar új EP, a 2014-es bemutatkozó anyag folytatása. A zenekar 2011-ben alakult, miután Árpi befejezte ténykedését a Paragraph nevű zenekarban, Czifra Zoli pedig a One Scene Unity nevű esztergomi HC együttesben. Valami kőkemény, horzsolós, kiabálós, New York-i vonalon mozgó Hardcore zenét szerettek volna prezentálni a nagyérdeműek. Eredetileg trió felállásban (Farkas Zoltán- gitár, Márton Árpád- basszus, ének, Czifra Zoltán-dobok) zenéltek, végül bevették az igen jó torokkal megáldott Lázár Zalán énekest. A zenekar egyik fő alapelve: ‘No cover, no cry’! Már az első koncerttől fogva feldolgozásmentes a C.Y.D., és a közönség reakcióiból ítélve ez egy jó döntés volt. Az új EP dalai is felcsendülnek majd műsorunk második órájában.

Hétfőn 17 órától tehát ismét Rockpanoráma. Az élő műsor során lehetőségetek lesz kérdéseket feltenni a vendégeinkhez, illetve ezúttal is teljesítjük majd zenei kéréseiteket. Tartsatok velünk!