Első óránk vendége a 2012 áprilisában alakult budapesti Rocksystem zenekar lesz. A kezdetekben csak feldolgozást játszó bandában egyre erősebb igény merült fel a saját dalok írására és előadására. Baráti társaságuk zenei ízlésvilága a rockban gyökerezik, így egyértelmű, hogy e műfaj mentén próbálnak meg maradandót alkotni. Szövegeikben – politikamentesen – az élet apró örömeiről, a valódi mindennapokról, a mai embereket körülvevő, őket foglalkoztató világról próbálnak – olykor ironikus hangnemben – plasztikus képet adni. Hobbyzenekarnak indultak, de ma már a barátság, valamint az együttzenélés igénye és öröme is összetartja a csapatot. bemutatkozó nagylemezük pedig Én a zene vagyok címmel 2015. március 31-én az NKI támogatásával jelent meg. A beszélgetés mellett természetesen az album dalai is felcsendülnek majd a műsorunk első órájában.

wisdom 20161015Egy régóta beígért animációs klippel jelentkezett a napokban a budapesti heavy/power metalos Wisdom. A hosszú évek munkája után most bemutatott Take Me To Neverland videó még előző lemezük, a 2013-as Marching For Liberty egyik dalaként vált ismerté. Emellett a banda már gőzerővel készül a X. Keep Wiseman Alive bulira. A 15 éves banda a február végén kiadott Rise Of The Wise című új albumát fogja bemutatni október 23-án – vasárnap – a Barba Negra Music Clubban, de nem akármilyen vendégekkel! A Wisdom mellé felsorakozott a holland Delain (akik nemrég egy hatalmas bulit adtak a RockParton), a szeptember 9-én új stúdióalbummal jelentkező prog metalos svéd Evergrey, valamint a KISS-vezér Gene Simmons egyik kedvenc új bandája, a Kobra Paige énekesnő vezette kanadai heavy metal csapat, a Kobra And The Lotus. A Wisdom produkcióját az egykori tagok – Nachladal István énekes, Galambos Zsolt gitáros és Kern Péter dobos – fogják majd színesíteni. Minderrél bővebbet műsorunk második órájában tudhattok majd meg.

Hétfőn 17 órától tehát ismét Rockpanoráma. Az élő műsor során lehetőségetek lesz kérdéseket feltenni a vendégeinkhez, illetve ezúttal is teljesítjük majd zenei kéréseiteket. Tartsatok velünk!