1986. október 24-én jelent meg a keresztény metal koronázatlan királyának számító Stryper harmadik nagylemeze, a To Hell With The Devil. Az album tehát 30 éves, ennek apropójaként szeptember 29-én, Atlantában startol a zenekar emlékturnéja, amellyel legismertebb és legsikeresebb lemezük harmincadik születésnapja előtt tisztelegnek. A nagyszabású észak-amerikai körúton ráadásul a banda eredeti tagjai – Michael Sweet énekes-gitáros, Robert Sweet dobos, Tim Gaines basszusgitáros és Oz Fox gitáros – újra magukra öltik a legendássá vált sárga-fekete kosztümöket.  A körút tehát szeptember 29-én kezdődik, és november 12-én ér véget, egy friss közleményben azonban a banda bejelentette, hogy a szóban forgó turnét követően határozatlan időre visszavonulót fúj.

“Mint azt már jól tudjátok, hamarosan megünnepeljük To Hell With The Devil albumunk 30. évfordulóját. Bár rendkívül izgatottan várjuk ezt a turnét, a zenekar több különböző okból is keresztúthoz érkezett. Az egyik ilyen ok például basszusgitárosunk, Tim Gaines magánélete. Mindennek eredményeként azt a döntést hoztuk, hogy a turné végeztével szünetet tartunk, így a csapat összes tagja gondolkodhat és imádkozhat az irány kapcsán, amit a zenekar később vehet. Érzésünk szerint az a helyes, ha ezt nyíltan közöljük veletek; elkerülvén ezáltal minden hamis pletykát és vádat. Abban is hiszünk, hogy a turnékötelezettségeinkhez is tartanunk kell magunkat. A Stryper mindennél fontosabb számunkra, és amit (vagy akiket) az a név reprezentál, az még ennél is jelentőségteljesebb.”

Az Engima Records által 1986. október 24-én kiadott, Grammy-díjra jelölt To Hell With The Devil album a Stryper harmadik nagylemeze. Ez volt a világ első keresztény metal-albuma, ami platina státuszt ért el. 1987-ben, a lemez két vezető kislemezdala, a Free és a Honestly az MTV legfelkapottabb videójának számított, de hasonlóan nagy sikereket ért el a Calling On You című klip is. Ezáltal a Stryper lett az első banda, amely két egymást követő single-dallal egyszerre szerepelt a zenecsatorna top 10-es listáján.

A Stryper tavaly kiadott Fallen lemezéről ITT olvashattok bővebben.