Hat év után elkészült a budapesti STONEDIRT új lemeze, a 2012-es Inherited Fever folytatása, amelyhez máris elérhető az első klipes nóta. A Desolation Hammer-hez még februárban forgattak videót, a thrasherek Backlash-Zone című harmadik lemeze pedig szeptember 14-én jelenik meg, első anyagukhoz hasonlóan a NAIL Records gondozásában. Az album a banda honlapján található előrendelői felületen megvásárolható pólóval is, vagy akár az előző lemezeikkel együtt különféle támogatói csomagban.

Itt szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy megköszönjük a közreműködést azoknak akik végig nyelték velünk a port és szeszt a forgatás alatt! – mondta a forgatással kapcsolatban a zenekar. Csekkoljatok a Facebook oldalunkat ahova majd szépen folyamatosan kerülnek fel a lemezbemutató dátumaink és helyszíneink.

Backlash-Zone lemez a Standing Waves stúdióban, Egerszalókon nyerte el a végső formáját Sohajda Péter és Badarász Béla (Burning Full Throttle) segítségével, a lemezborító frontját pedig Viszokai Krisztián “Mr Zero” készítette.

Elég sokat kellett várni arra hogy újra egy nagylemezzel jelentkezzünk, de legalább, ahogy szoktuk, megint a tőlünk telhető maximumot nyújtottuk. Szerintünk izgalmas és sokoldalú lemez született, igazi old school és modern egyveleg.” – tették hozzá a srácok.

STONEDIRT – BACKLASH-ZONE
(2018. 09. 14. / NAIL Records)

  1. Steadfast
  2. In Metal We Trust
  3. Rebel Revolution
  4. Unbreakable
  5. Beyond Control
  6. Worms of Despair
  7. Cosy Coffin Rot
  8. Desolation Hammer
  9. Ambivalent Recreated Humanization