Január 25-én, Dysphoria címmel a Frontiers gondozásában jelenik meg Tony Harnell (ex-TNT) és Magnus Karlsson (Primal Fear) közös projektjének, a Starbreaker-nek a harmadik nagylemeze. A páros Jonni Lightfoot basszer és Anders Köllerfors dobos segítségével rakta össze az anyagot, amely tizenegy évvel követi a sorban a legutóbbi, 2008-as Love’s Dying Wisht. Az új lemezről az első két nyilvános dal, a Pure Evil és a How Many More Goodbyes lentebb már meghallgatható.

Az albumról korábban Karlsson a következőket mondta:

„Tony hangja inspirált engem, hogy megírjam ezeket a riffeket és dallamokat. Elképzelem a hangját, és a fejemben máris hallom a befejezett dalokat. Az első két album elkészítése nem vett igénybe többet egy évnél. Ez jóval tovább készült az egyéb zenekaraink és elfoglaltságaink miatt. Először készítettem albumot úgy, hogy szüneteket tartottunk közben, de a végén még jobb is lett így az eredmény. Végül is sokkal jobb lett, köszönhetően Simone Mularoninak (DGM), aki kiváló munkát végzett a keverésnél, és zenésztársainknak, Jonni Lightfootnak és Anders Köllerforsnak, akik igazán ragyogóvá varázsolták a dalokat. Tony hangja jobb, mint valaha, egyenesen elképesztő. Megírhatod a legjobb nótákat, szólhat a lemezed a legjobban, vagy nyomhatod a leggyorsabb gitárszólókat, ha az ének nem csúcsminőségű, semmire sem mész!”

A Starbreaker 2005-ben alakult, amikor Harnell még tagja volt a TNT-nek. Az énekes eredetileg egy szólóalbumot szeretett volna kiadni, de kiadói (Frontiers) felkérésre teljes értékű együttesként alakult meg a zenekar, melynek további tagja volt Magnus Karlsson (a Primal Fear gitárosa), az egykori TNT / Malmsteen-dobos John Macaluso és Fabrizio Grossi basszusgitáros.

A dallamos heavy metalt játszó Starbreaker első nagylemeze 2005 júliusában jelent meg. Ezt követően, 2006 áprilisában Harnell kilépett a TNT-ből, mondván, szeretne több idő tölteni a családjával, és “nyugodt körülmények között zenét írni”.

2007-ben már a Starbreaker vált Harnell elsőszámú zenei projektjévé. A banda újabb dalai Svédországban születtek (Karlsson társ-producelésében). A második, Love’s Dying Wish című stúdióalbumot még azév végén felvették – az anyag 2008 nyarán került a boltokba. A Love’s Dying Wish lemezen már Jonni Lightfoot basszusgitározott; a keverési / hangtechnikai munkálatok során pedig Tommy Hansen (TNT, Pretty Maids, Helloween) producer segédkezett.

Lévén a Starbreaker egyes tagjai meglehetősen elfoglaltak voltak az utóbbi évtizedben, a banda működése átmenetileg szünetelt, de 2016-ban jött az újjáélesztésre irányuló ötlet, amikor is Harnell nekilátott az újonnani dalszerzésnek (időközben ismét be- és kiszállt a TNT-ből). Később Karlsson is becsatlakozott, és néhány hónapon belül megszületett a visszatérő lemez, a Dysphoria.

Starbreaker – Dysphoria
(Január 25 – Frontiers)

01. Pure Evil
02. Wild Butterflies
03. Last December
04. How Many More Goodbyes
05. Beautiful One
06. Dysphoria
07. My Heart Belongs To You
08. Fire Away
09. Bright Star Blind Me
10. Starbreaker