Hazánk egyik legnépszerűbb nemzeti rock előadója, a Romer új stúdiólemezzel jelentkezett, az ismert dalok komolyzenei és népzenei hangszerelésű verzióit tartalmazó “Diktátum” rock requiem a friss HammerWorld magazin mellékleteként már kapható 990 Ft-os áron minden újságosnál, hírlapot árusító benzinkúton és bevásárlóközpontban. A lemezről korábban elsőként “Magyarok szép hazája” című dalt tette közzé a zenekar videoklippel együtt:

ROMER – Magyarok szép hazája
A csapat frontembere Sziva Balázs a friss lemezanyagról: 
“Ez az igazságtalan “békeszerződés”, történelmünk egyik legnagyobb, máig ható tragédiája mindig foglalkoztatta az együttest. Több dalunk született az elmúlt negyedszázad során ebben a témában. Ezek álltak most össze egy monumentális, egybefüggő 65 perces művé, rock requiem formájában, amelyben komolyzenei és népzenei hangszerelések, valamint Vári-Kovács Péter színművész szívhez szóló szavalatai adnak új értelmezést a tőlünk megszokott stílusnak.”

A zenekar és válogatott szurkolótábora, a Carpathian Brigade együttműködéséből múlt héten látványos videó született a trianoni békediktátum századik évfordulójára. A száz résztvevő bevonásával összehozott kisfilm aláfestő zenéje a friss albumon szereplő “Koronás címer a szíved felett” szimfonikus verziója.

Trianon100 – A Carpathian Brigade megemlékezése
A zenekar legutóbbi, “Nemzeti Dal Ünnep” című DVD kiadványa márciusban jelent meg, és megjelenéskor az első helyen nyitott a MAHASZ Top 40-es album-, DVD- és válogatáslemez eladási listáján. A kiadvány a toplistán 7 héten át stabilan szerepelt, ami kifejezetten szép teljesítmény a nemzeti rock alapbandától egy speciális  koncert kiadványnál.

Romer kiadványok rendelése a zenekar hivatalos honlapján