Kezdet címmel májusban új EP-vel jelentkezett a pécsi prog metalos Perfect Symmetry. A három dalos kiadvány a készülő negyedik album előzeteseként szolgál. A felvételek a SuperSize Recording és a Black Hole Sound stúdióban zajlottak Brucker Bence és Vári Gábor hangmérnökök irányításával, a borítót pedig Tóth Zoltán grafikus készítette. A nyáron egy újabb EP-vel jelentkezik a Perfect Symmetry, és még idén kijön az új nagylemez is. A banda legutóbbi kiadványa Tökéletes szándék címmel a december-januári HammerWorld Magazin mellékleteként jelent meg még 2012-ben. A banda zenéje a mai napig magában hordozza a Fates Warning, Queensryche, Psychotic Waltz és a Pink Floyd stílusjegyeit, így nyugodtan kijelenthető, hogy az 1995-ös megalakulásuktól kezdve a progresszív rock egyik magyarországi képviselőjének számítanak. A Tökéletes szándék című lemezen visszatért a zenekarba Kovács Attila énekes, aki 1997-ben egy rövid ideig énekelt már a bandában, de aztán Budapestre költözött. 2010 végén aztán Kusinka Tamás gitáros újra meghívta a zenekarba. Attila a lemez megjelenését követően el is jött hozzánk a stúdióba, most újra tiszteletét teszi, ezúttal már a Kezdet EP dalaival érkezik a műsorunk első órájában.

tamirel 20160424Április 22-én debütált a budapesti art/psychedelic rock Tamirel zenekar első single-je, a ’The Dark Side of The Mood’ c. lemezről.  Akik a Pink Floyd-on, Supertramp-en, David Bowie-n szocializálódtak, esetleg az újabb generációs Porcupine Tree vagy Riverside is mond nekik valamit, azoknak melegen ajánlott a Tamirel zenéje. Várhatóan még a nyár folyamán kijönnek a debütálló lemezzel, mely remélhetőleg új színfoltot hoz majd a hazai könnyűzenei palettára. A lemezfelvételek, kisebb nagyobb megszakításokkal egy évig tartottak, zömével a Zengőkert stúdiójában Bánházi Gabika kezei alatt. Az ének sávok Jankai Valentinnél, a Jankai Stúdióban valamint a Tonitrus stúdióban kerültek rögzítésre. Az aktuális ’All Seasons In The Sky’ c. számban vendég gitáros Takács ’Jozzy’ József (String Theory, ex-Wendigo, ex-Leander Rising). Minderről bővebben a banda tagjaival beszélgetünk majd a műsorunk második órájában.

Hétfőn 17 órától tehát ismét Rockpanoráma. Az élő műsor során lehetőségetek lesz kérdéseket feltenni a vendégeinkhez, illetve ezúttal is teljesítjük majd zenei kéréseiteket. Tartsatok velünk!