Első óránk vendége a budapesti modern metalos Dream Of Insomnia lesz. A banda 2014 májusában alakult, de Lukács Máté (gitár), Irinyi Attila (gitár) és Tóth János (basszusgitár) már 2013 nyarán elkezdte a közös zenélést. Az alapkoncepció a dinamikus, melodikus és a mélyebb, sötétebb zenei témák összeegyeztetése volt. Azóta több változás is történt: a dobok mögé 2013 októberében ült be Skriba Gábor, az énekesünk, Kránicz Richárd pedig 2014 májusában érkezett, így alakult meg a Dream Of Insomnia. Tavaly megnyerték a BME-VPK WhiteFÜL tehetségkutatót, majd májusban elkészítették bemutatkozó EP-jüket. A három dalt tartalmazó kiadványt novemberben a Thalio dal követett, amit az EP-hez hasonlóan a Green Hell stúdióban rögzítettek, ehhez a nótához egy stúdiós, Go-Pro-s werkfilmet készítettek. Műsorunk első órájában a srácokkal beszélgetünk múltról, jelenről, jövőről.

wisdom 20160228Rise Of The Wise címmel február 26-án jelent meg a negyedik Wisdom album, a 2013-as Marching For Liberty folytatása.  Ezen a korongon mutatkozott be Tóth Tamás dobos, és azt is fontos megemlítetünk, hogy bár a promófotókon a finn Anton Kabanen (Beast In Black, ex-Battle Beast) szerepel, az új dalokban még Bodor Máté gitározik, aki tavaly lett az Alestorm hivatalos tagja. A Rise Of The Wise munkálatait Kovács Gábor gitáros irányította a budapesti Blacksmith, illetve a törökbálinti SuperSize Recordingban, a lemez pedig az osztrák NoiseArt Records gondozásában jelent meg. Időközben lezárult a Sabatonnal közös Wisdom miniturné, és arra is fény derült, hogy az idei Keep Wiseman Alive buli október 22-én lesz a Barba Negrában. Az interjú során természetesen már az új Wisdom dalok is felcsendülnek műsorunk második órájában.

Hétfőn 17 órától tehát ismét Rockpanoráma. Az élő műsor során lehetőségetek lesz kérdéseket feltenni a vendégeinkhez, illetve ezúttal is teljesítjük majd zenei kéréseiteket. Tartsatok velünk!