A fesztivál időpontja: szeptember 2-3-4. (péntek-szombat-vasárnap), a helyszín a Barba Negra Track. A belépés INGYENES! A rendezvényen a hazai rock és metal élet legkiválóbb és legnevesebb előadói mellett egy német, egy amerikai, és egy lengyel csapat is tiszteletét teszi a harmadik alkalmommal megrendezésre kerülő monstre ajándék bulin! Összesen majd’ ötven zenekar lép fel a három nap alatt két színpadon. Többek között Kalapács zenekar (vendég: Rudán Joe), MobilMánia, Ektomorf, Omen, Lord, Aurora, P. Box, Metal Konzílium, Christian Epidemic, Perzonal War (D), ETA, Hungarica, Alcohol, Cool Head Klan koncertek találhatóak a programban.

Az esemény Facebook oldala

A fesztivál Facebook oldala

A fesztivál programja:

Szeptember 2., péntek

Kapunyitás: 15.30

HammerWorld színpad

16.15 – Uzipov
17.00 – ETA
18.00 – Ektomorf
19.30 – Omen
21.00 – Auróra
22.00 – a koncertek után rockbuli

Track Terrace Színpad

16.00 – Black Jack
16.30 – Amberjack
17.00 – Zord
17.30 – Vesztegzár

Goth On Minifeszt!

18.15 – Leecher
19.00 – De Facto
20.15 – Dying Wish
21.15 – Virrasztók – albummegjelenési koncert
22.00 – a koncertek után rockbuli

Szeptember 3., szombat

Kapunyitás: 12.30

HammerWorld nagyszínpad

14.00 – Words Of Blood
14.45 – Continoom
15.30 – Agregator
16.15 – Perzonal War (DE)
17.15 – Alcohol
18.15 – Tales Of Evening
19.30 – Lord
21.00 – Kalapács (vendég: Rudán Joe)
22.00 – a koncertek után rockbuli

Track Terrace Színpad

13.00 – A Pulzus tehetségkutató nyertese
13.30 – Red Vision
14.00 – Penge
14.30 – Blizard
15.00 – Noctis
15.45 – Pair O’ Dice
16.30 – ? (infó hamarosan!)

Doom On – minifeszt:

17.15 – Sunwharf
18.00 – Hot Beaver
19.00 – Salvus
20.15 – Wall Of Sleep
21.15 – Magma Rise

Szeptember 4., vasárnap

Kapunyitás: 12.30

HammerWorld nagyszínpad

14.00 – Fekete Sereg
14.45 – Power Theory (US)
15.30 – Cool Head Klan – albummegjelenési koncert
16.15 – P. Boksz
17.15 – Hungarica – albummegjelenési koncert
18.30 – Mobilmánia
20.00 – Metal Konzilium (részletes információk lent!)
22.00 – a koncertek után rockbuli

Track Terrace Színpad

13.00 – Rozsda
13.30 – East Of Nowhere
14.00 – End Of Paradise
14.30 – Flood In The Desert
15.15 – Cherokee
16.00 – Vasmacska
16.45 – Sunset
17.30 – Benzin
18.15 – Phoenix Rt.
19.20 – Mateo Colon (PL)
20.45 – Christian Epidemic
22.00 – a koncertek után rockbuli

További fontos információk!

– A rendezvény INGYENES és AZ IS MARAD!

– A rendezvényre a belépés 16 éves korig szülői felügyelethez kötött és természetesen INGYENES!

– A műsorváltozás jogát a szervezők fenntartják!

– A koncert kedvezőtlen időjárás esetén is megrendezésre kerül, esőnap nincs!

– A koncertek 22.00-ig tartanak, utána Rockbuli minden nap!

– Kérjük lehetőleg a tömegközlekedést válasszátok!

– Sátorozási lehetőség nincs – Budapesten rengeteg szálláslehetőség vár mindenkit minden kategóriában (www.szallas.hu, www.booking.com, www.airbnb.com)!

– A koncerten merchandise shop működik! Rock On támogatói fesztivál póló, a fellépő zenekarok kiadványai és termékei, CD, kazetta és rock póló turkáló! Dedikálások!

– Fényképezni szabad, bárkinek, bármekkora géppel, bármennyit.

– Videofelvételek készítése kizárólag a szervezők és a zenekarok előzetes, írásos engedélye alapján!

– A rendezvény területén büfé és ruhatár üzemel ételt és italt behozni tilos.

Részletes információ:

A Rock On! Fest szeptember 2-án, pénteken 15.30 – kor nyitja kapuit.

A HammerWorld nagyszínpad első fellépője, a tervek szerint augusztus legvégén második nagylemezével jelentkező noise rocker Uzipov triója lesz. Őket követi a májusban a több mint három és fél évtizedes pályafutásának első hivatalos kiadványával jelentkező punk legenda ETA, majd a nemzetközi szinten is rendkívül sikeres, mezőkovácsházi Ektomorf lép fel, akik idén már csak ezen a fesztiválon láthatóak Budapesten, mert ősszel egy masszív, egész Európát körbejáró turnéra indulnak. A napot a tavaly 25 éves születésnapját ünneplő, és ennek alkalmából egy méregerős jubileumi albumot is kiadó Omen, majd az új lemezén dolgozó, és a tavalyi Rock On! Fest kisszínpadán egy brutálisan erős bulit adó, ezért idén már a nagyszínpadot bevenni készülő győri Auróra zárja.

A Track Terrace színpadon a Black Jack, Amberjack, Zord és a Vesztegzár programját követően Goth On minifeszt! veszi kezdetét, amelyet a HammerWorld Magazin júniusi számának ingyenes CD mellékleteként megjelent albumával érkező, valamint a napokban erről egy új klipet is publikáló frontcsajos Leecher nyit meg. Utánuk a hamvaiból nemrég feltámadt és ezt egy kiváló lemezzel igazoló De Facto játszik, majd egy másik – szinte már kultikus – csapat, egy hosszú szünet után decemberben új lemezzel jelentkező Dying Wish lép a nagyérdemű elé. Ezen a színpadon a funeral metal hazai helytartója, a már három, igen egyedi kiadvánnyal büszkélkedhető Virrasztók koncertje az utolsó, akiknek a fesztiválon jelenik meg új kiadványuk, egy vadonatúj dalt is tartalmazó válogatáslemez.

Szombaton, a 12.30-as kapunyitást követően 13 órától kezdődnek a koncertek. A HammerWorld nagyszínpad programját egy új énekessel felálló, és a HammerWorld magazin nyári (július-agusztusi összevont) számának extra CD mellékleteként megjelent második albumát bemutató, valamint a napokban egy új klippel is jelentkező Words of Blood kezdi. Utánuk a Schrott Péter vezette – akár a Tűzmadár utódjaként is nevezhető –, új dalokon dolgozó Continoom, majd a jövőre húsz éves jubileumát ünneplő, skandináv metalban nagyon erős tatabányai Agregator következik. Ezután lép színpadra a fesztivál első külföldi előadója, az idén két évtizede alakult német Personal War, akik korábban már a Szigeten és a Pecsában is többször felléptek. Őket a Rock On! „alapító” bandája, és a már több mint másfélmilliós nézettséggel büszkélkedő Rockhimnusz-t megalkotó Alcohol követi. Ezután két igen dallamcentrikus, billentyűkkel alaposan megtámogatott muzsikát játszó együttes, az énekesnős, ifjú titán Tales of Evening, valamint a szombathelyi hard rock legenda, a jövőre 45 éves Lord koncertjére kerül sor. Zárásként a Kalapács zenekar egy különleges fellépéssel örvendezteti meg a fesztiválra kilátogatókat, ugyanis a heavy metal ikon Kalapács József vendégeként jóbarátja, pályatársa, a nem kevésbé népszerű Rudán Joe csatlakozik a csapathoz. A két legendás torok tehát egy speciális közös műsorral készül a szombat estére.

A Track Terrace színpadon aznap a Zorall Sörolimpia Pulzus tehetségkutatójának nyertese, a majd a Red Vision, a Penge, a Blizard, a Noctis, a Pair O’ Dice játszik, majd 17.15-től a Doom On minifeszt következik. Kezdésként a Dalriada dobos, Rieckmann Tadeusz vezette (itt énekel) Sunwharf  játszik, majd a tavaly egy nemzetközi tehetségkutatón különdíjat nyerő, most szeptemberben pedig első nagylemezével jelentkező Hot Beaver lép fel. Őket a kissé progos, agyas muzsikát elgondolkodtató szövegekkel társító Salvus követi. Az estet hazánk két doom nagymestere, a márciusban egy EP-t kiadó Magma Rise, valamint a Wall Of Sleep zárja.

A Rock On! Fest utolsó napján, vasárnap szintén 12.30-kor nyílnak a kapuk

A HammerWorld nagyszínpadon, élén egy új énekessel, valamint az év elején a HammerWorld Magazin ingyenes CD mellékleteként megjelent új lemezével felvértezve a Fekete Sereg nyit. Őket az az amerikai Power Theory követi, ahol a dobok mögött az ex-Pokolgépes Veress Marci ül és Vörös Attila (ex-Leander Rising, ex-Nevermore) is vendégszerepel a produkcióban.  Ezután a vadonatúj lemezét megmutató Cool Head Klan, majd a – tíz év szünet után tavaly egy bombasztikus albummal jelentkező – debreceni P. Box következik. Ezt követően szintén erre a napra időzítve a megjelenést, a dupla (magyar és lengyel nyelvű) kiadványát a fesztiválra hozó Hungarica lép fel, akik után a – szintén a HamerWorld magazin nyári (július-agusztusi összevont) számának mellékleteként megjelent – friss koncert DVD-vel a tarsolyukban érkező MobilMánia lép színpadra. Azt est záróakkordjaként egy különleges produkciót láthat, hallhat a nagyérdemű: Weisz László (Kalapács, Zorall) gitáros tavaly év végén megjelent Metal konzílium című szólólemezének anyaga kerül bemutatásra. A majd’ egy tucat énekest felvonultató koncert exkluzívitásást az adja, hogy egyszeri előadásról van szó! A koncerten fellépő énekesek:  Jósa “Belmont” Tamás (Invader, Vazul Vére), Kalapács József (Kalapács, Pokolgép, Omen, Akusztika, Atilla Fiai Társulat, Kard, Hard, Omen, Pokolgép), Kálmán György (Triász, Dinamit, Pandora, Dirty Dance, Vazul Vére), Kiss Zoltán (EGO Project, Iron Maidnem, Chronology, Belfegor, Classica, Nemesis, Korál Forever, Balázs Fecó Band, ZBB), Koroknai Árpád (Pandora’s Box, Omen, Szfinx, A Társulat), Molics Zsolt (Cool Head Klan, Mamut, Seneca, Moby Dick, Classica, Sámán), Nachladal István (Wisdom), Ördög Tibor “Csipa” (Hooligans, Dance, Ramses), Rudán Joe (Rudán Joe Band, Dinamit, Coda, Atilla Fiai Társulat, Pokolgép, P. Mobil, Mobilmánia) és Schrott Péter (Tűzmadár, Continoom, Vazul Vére), Weiszné Koós Ilona Mónika “Sicu”, akik előadásában további klasszikus dalok is felcsendülnek a műsor folyamán!

A gitárosok: Ángyán Tamás (Sámán, Carpathia Project, Mamut, Cool Head Klan), Bodor Máté (Alestorm, Wisdom), Galambos “Dime” Zsolt (Wisdom), Jung Norbert (EGO Project, Sing Sing, Pokolgép, Dirty Dance, Árkádok, Mister X, Cool Head Klan, Damned Road), Koós József (Cool Head Klan, SicuBand), Kovács Gábor (Wisdom), Nagy Máté (Omen, Crystal Tears), Sárközi Lajos (Kalapács, Omen, Sámán),Szijártó Zsolt (Kárpátia, Omen, Akela), Závoti Zoltán (Atilla Fiai Társulat, Kalapács és az Akusztika, Prognózis).

A Track Terrace színpadon 13 órától kezdődnek a koncertek. A Rozsda, az East of Nowhere, az End of Paradise, a Flood In The Desert, a Cherokee, a Vasmacska, és a Sunset bulija után az ex-Tankcsapda tag Labi zenekara a Benzin programja következik. Majd a tavaly év végén már negyedik lemezével jelentkező, igen tehetséges és agilis felvidéki trió, a Phoenix RT. szántja fel a deszkákat, akiket a fesztivál harmadik külföldi együttese, a hazánkban már többször fellép lengyel Mateo Colon követ. Zárásként a szimfónikus death/black banda, a tavaly év végén új albumot kiadó, lábatlani Christian Epidemic programját tombolhatja végig a közönség.