Szénégető Richárd, alias Ric$, a ricsandgreen.hu alapítója, a HammerWorld magazin és a Duna-part Programajánló újságírója elindította saját podcastjét, a Ric$Cast-et!

Mivel a podcast, mint műfaj egyre népszerűbb idehaza is, ezért Ric$ úgy gondolta, hogy kipróbálja ezt is. A pontos okokról és miértekről azt mondta:

– Korábban, az újságíró iskola elvégzése után nem sokkal volt szerencsém belekóstolni a rádiózásba és nem tagadom: nagyon élveztem! Sajnos az a műsor kifulladt és mivel én ott csak „állandó vendég” voltam, nem volt lehetőségem egyedül továbbvinni. Ekkor jöttek a videó-interjúk, ezeket azonban sajnos megfelelő minőségben elkészíteni nagyon költséges és időigényes, így bő két éve szinte teljesen felhagytam vele, de éreztem, hogy jó lenne valami helyette. Tavaly rákaptam Sixx-ék podcastjeire az Indexen, ami aztán húzta magával a többi hazait is, és azonnal jött az ötlet: ez az! Ezt kell csinálnom! Bozsó-t nem volt túl nehéz rábeszélnem, de a Sportalsó Podcasten felül akartam egy saját adást is, ahol nem feltétlenül csak a zenéről lesz szó. Sőt, ha jobban belegondolok, jelenleg alig van tervben zenei témájú adás!

Az első műsorban a kötelező olvasmányok témakörét járta körbe, abból az aspektusból, vajon kellenek-e újak, vagy jók a régiek? Ezt pedig két vendéggel tette, Tarrósi Bálinttal, aki a Műszaki Könyvkiadó és az esztergomi Babits könyvesbolt munkatársa, illetve Soós Tibor, vagyis T. R. Salty középiskolai magyar-történelem szakos tanárral, aki már több regény szerzője is.

Link:
Hallgatás, letöltés

Csak hallgatás:

A második adásnak pedig szomorú apropója van, ami nem más, mint Vinnie Paul hirtelen halála. Ennek kapcsán beszélgetett két vendégével, Kovács Péterrel, aki a Marthy Dharma, a Tarantino Connctions és a CA/CD gitárosa, illetve Vígh Lászlóval, aki Groove Art-ban és a Life is marrow-ban játszott korábban, jelenleg pedig a Prímás Pince étterem séfje. Természetesen szóba került Dimebag Darrell, a Pantera, a Down, a Hellyeah és persze a Rebel Meets Rebel is!

Hallgatás, letöltés

A hamarosan érkező, harmadik adásban tovább boncolgatják a kötelező olvasmányokat és az ifjúsági irodalomról, illetve az ifjúság olvasási szokásairól is szó esik majd. A téma megfejtésében segít: ismétTarrósi Bálint, és ezúttal Tibor helyett Kovács Attila, vagyis Holden Rose, aki több ifjúsági regény írója, ráadásul az elmúlt egy évben 10000 gyermeknek tartott előadást olvasásról!

– Minden elfogultság nélkül mondom: érdemes rászánni az időt ezekre az adásokra és meghallgatni őket! Egyrészt a „producer úr”, vagyis Pataki László, a Szépülő Városközpont, az Autoharps és még megannyi zenekar tagja, végig odafigyelt, hogy ne legyen unalmas egyik adás sem, másrészt pedig szerintem abszolút segítenek egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból! Jó szórakozást mindenkinek! – zárta gondolatait Ric$.