Az egyik legnagyobb szimfonikus power metal banda, az olasz Rhapsody Of Fire  2011 nyarán baráti körülmények között történt kettészakadása óta az Alex Staropoli és Fabio Lione vezette RoF 2013-ban kiadta a Dark Wings of Steel című lemezt, amit idén januárban az Into The Legend névre keresztelt album követett. Most azonban már nagyon úgy fest, hogy ez volt a zenekar utolsó nagylemeze, amin még Fabio Lione énekes (Angra, Vision Divine, Eternal Idol stb.) hangja hallható, ugyanis a frontember bejelentette, hogy 21 év után távozik a csapat éléről.

“Kedves rajongók, promoterek, kollégák!

Az elmúlt 3-4 hónapban már többször is utalgattam rá a bandatársaim, de most hivatalos is be kell bejelentenem: úgy döntöttem, kilépek a Rhapsody Of Fire zenekarból. Szavakkal le nem írható, hogy mit jelent számomra ez a zenekar, és büszke vagyok arra, hogy a power metal biblia egy nagy fejezetének részese lehettem. Számomra eljött az idő, hogy egy újabb oldal nyíljon életem könyvében, mind zenészként, mind magánemberként. A legjobbakat kívánom a Rhapsody Of Fire-nek, legyen a varázslatuk erősebb, mint valaha! Köszönöm Alex-nek és Holzy-nak az elmúlt 20 évet …és köszönöm Roberto-nak, valamint Alessandro-nak a barátságot, az őszinteséget és a pozitív hozzáállást.”

Fabio Lione 1995-ben lett az akkor még Rhapsody néven ismert csapat frontembere, nem sokkal az Eternal Glory demó elkészítése után. A zenekar klasszikus debütáló albuma, a Legendary Tales már vele készült el 1997-ben. Öröksége 11 stúdióalbumot és megszámlálhatatlan mennyiségű koncertet számlál az olasz szimfó-metal banda színeiben. Lione jelenleg tagja a brazil Angra zenekarnak (ami Secret Garden címmel adta ki legutóbbi albumát 2015 januárjában), valamint frontembere az újonnan alakult Eternal Idol együttesnek (ami idén decemberben debütál The Unrevealed Secret című albumával). Ezt a bandát a Hollow Haze gitárosa, Nick Savio (ex-White Skull) hozta össze, Fabio pedig már a Hollow Haze ötödik albumán is énekelt, a 2013-as Countdown To Revenge-en. Az énekes másik bandája, a prog-metalista Vision Divine hamarosan nekilát új albuma munkálatainak.