Revolution Saints névre hallgat az a szupergroup melynek ötlete az olasz Frontiers Records főnökének, Serafino Perugino-nak a fejéből pattant ki még 2014-ben. Az énekért a sok helyen megfordult dobos, Deen Castronovo (Journey, Bad English, Ozzy, Hardline, Wild Dogs) és a Night Ranger-énekes/basszeros Jack Blades (Damn Yankees) felel, a gitárokat pedig a Whitesnake kötelékét 11 év után 2014 májusában elhagyó Doug Aldrich (Dio, Bad Moon Rision, Lion)) pengeti. Természetesen ebből a projektből nem maradhatott ki az olasz Frontiers háziproducere, Alessandro Del Vecchio sem, aki a produceri feladatokon túl a dalszerzésben is részt vett, ráadásul a billentyűtémákat is ő tolta fel a banda bemutatkozó lemezére, mely 2015. február 20-án jelent meg.

Szintén Del Vecchio-val vonult stúdióba a trió, bár a debütalbumtól eltérően, Alessandro Del Vecchio mellett ezúttal Doug Aldrich gitáros is alaposabban kivette részét a dalírásban. A melodikus hard rockerek második albuma Light In The Dark címmel 2017. október 13-án jelent meg.

A Revolution Saints harmadik stúdióalbuma Rise címmel lát napvilágot, 2020. január 24-én, a Frontiers kiadó jóvoltából. A dobok és a mikrofon mögött ezúttal is a legendás Deen Castronovo ül, akit ütősként a vokalistaként olyan veterán zenekarokból ismerhetünk, mint a Journey vagy a Bad English. Deen fantasztikus énekhangja a Revolution Saints új lemezén is rivaldafénybe került. Basszusgitáron és vokálon Jack Blades működik közre, akit végtelenül dallamos, ugyanakkor kemény rockos dalszerzői stílusáról és stúdió-játékáról ismerhetünk fel. Blades többek közt olyan előadók színeiben bizonyított a múltban, mint a Night Ranger, a Damn Yankees és a Shaw/Blades. Gitáron továbbá nem más, mint a Whitesnake és a Dio-banda ex-szólistája, Doug Aldrich szerepel, akit napjaink egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő gitárosaként tartanak számon.

Az új album felvételei Milánóban zajlottak, a Frontiers “belsős embere”, Alessandro Del Vecchio hangmérnökösködése mellett. Ezt megelőzően Doug és Jack saját stúdióiban zajlottak a próbák, Kaliforniában és Seattle-ben. A dalszerzői munkák Del Vecchio, Aldrich és Blades, valamint Dan Rossall (Passion) és Tommy Shaw nevéhez fűződnek. Most már az első előzetes dal klipje is megérkezett.

Revolution Saints – Rise
(Január 24 – Frontiers)

01. When The Heartache Has Gone
02. Price To Pay
03. Rise
04. Coming Home
05. Closer
06. Higher
07. Talk To Me
08. It’s Not The End (It’s Just The Beginning)
09. Million Miles
10. Win Or Lose
11. Eyes Of A Child