Az Erdélyi Tamásként született Tommy Ramone, a legendás amerikai punkzenekar, a Ramones egykori dobosa tiszteletére pénteken emléktáblát avattak szülőházánál, a Bajcsy-Zsilinszky út 36-38-nál, a Toldi mozi bejáratánál. Tommy Ramone az egyetlen Magyarországon született magyar, aki bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be. Tommy 1952. január 29-én született Budapesten, majd az 1956-os forradalom után, négy évesen a szüleivel az USA-ba emigrált. Elsőként stúdiómunkálatokban segédkezett, majd megalapították minden idők legsikeresebb punk rock bandáját, a Ramonest. A banda megalakulásakor még a későbbi frontember, Joey Ramone dobolt, és Tommy csak menedzser lett volna, de a gyors tempók meghaladták Joey képességeit, így ő énekes lett, a dobok mögé pedig Tommy ült be. 1974-től egészen 1978-ig dobolt a csapatban, és nemcsak feljátszotta első három lemezüket, hanem azok produkciós munkálataiban is részt vett. 1978-ban a túl sok turnézás miatt végül kilépett a bandából, de továbbra is jó barátságban maradt társaival. Tommy Ramone 2014. július 11-én, 62 éves korában queensi otthonában hunyt el. A Ramones alapfelállásából Tommy halálával immáron senki sincs az élők sorában: Joey 2001-ben, Dee Dee 2002-ben, Johnny 2004-ben halt meg.

Pálinkás Szűts Róbert rádiós újságíró, az Origo blogszolgáltatásának (Reblog) vezető szerkesztője szervezte az avatást, ami után azt mondta, “igyekeztünk rövidek lenni, senki nem beszélt többet, mint egy átlagos Ramones-szám hossza, azaz 2 perc és 20 másodperc. Felolvastam a Ramones egykori turnémenedzsere, a zenekarról néhány éve könyvet megjelentetett Monte A. Melnick nekünk írt levelét, és néhány szóban megemlékezett Tommyról Szentgyörgyvölgyi Péter belvárosi polgármester, valamint Nagy Feró is, hiszen 1978-ban először a Beatrice játszott Ramones-számot Magyarországon. A magyar és angol nyelvű emléktábla szövege kitér arra, hogy Tommy Ramone az egyetlen Magyarországon született zenész, aki bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. Az emléktábla tetején a Ramones első lemeze, az 1976-ban született cím nélküli anyag borítója is látható. Pálinkás Szűcs Róbert felidézte, hogy két évvel ezelőtt, nem sokkal Tommy Ramone halálát követően még szabálysértési eljárás indult ellene, amikor a zenész szülőházára a figyelmet felhívó feliratot filccel a falra véste.

A Ramones-ből való 1978-as távozása után Tommy egy ideig dolgozott a menedzsmentben, illetve később szintén segítette őket egyes stúdiófelvételek során. Az utóbbi években egészségi állapota megromlott, epeúti rákbetegségekkel kezelték. Sajnos ő sem győzte le a rákot, ahogy a zenekar gitárosa Johnny és énekese Joey sem. Az eredeti basszusgitáros Dee Dee drogtúladagolásban hunyt el.