Anthems címel november 15-én jelenik meg a punk, hardcore vonalas svéd Raised Fist hetedik albuma, a 2015 elején kiadott From The North lemez folytatása. Ez lesz amúgy a második visszatérő lemezük a 2014-es újjáalakulás óta. A 10 dalt tartalmazó új anyagot Roberto Laghi és Jakob Herrmann segítségével rögzítették a göteborgi Top Floor stúdióban, valamint az Oral Majority Recordings-ban. A lemez hivatalosan tehát csak holnap jelenik meg, de a klippel kísért Venomous nótával már lehet is ismerkedni.




A Raised Fist egy 1993-ban alakult svéd hardcore punk zenekar, ami a Rage Against The Machine ‘Know Your Enemy’ számának egyik sora (“Born with an insight and a raised fist…”) nyomán kapta a nevét.

Az Alexander “Alle” Hagman énekes által vezetett banda a kezdetekben a helyi Burning Heart Records szárnyai alatt adott ki lemezeket. 2009-ig összesen 5 nagylemezük, 2 EP-jük és egy válogatás-albumuk jelent meg – ezek közül a legsikeresebb a ‘Veil of Ignorance’ volt: ennek révén váltak világszerte is ismertté, miután az illegálisan működő, de naponta többmilliós látogatottságot generáló letöltési weblap, a Pirate Bay főoldalon promótálta a lemez ‘Friends and Traitors’ című videoklipjét.




A Raised Fist karrierjének eddigi csúcspontját azonban mégis a 2013-as év eredményezte: ekkor ugyanis két-albumos lemezszerződést kaptak a legendás hollywoodi Epitaph Records-tól. Új partnerükkel közreműködvén 2015-ben adták ki a ‘From the North’ című stúdióalbumot, amin több mint öt éven keresztül dolgoztak. A lemez rendkívül pozitív fogadtatásban részesült, mind Európa-, mind Amerika-szerte. Svédországban a helyi zenei toplista 6. helyén végeztek.




Raised Fist – Anthems
(November 15 – Epitaph)

01. Venomous
02. Seventh
03. Anthem
04. Murder
05. Into This World
06. Shadows
07. Oblivious
08. Polarized
09. We Are Here
10. Unsinkable II