Road Rage címmel a tervek szerint április 21-én jelent volna meg a veterán amerikai Quiet Riot új stúdióalbuma, azonban a lemez megjelenése csúszni fog. A késés oka pedig az, hogy a banda öt koncert után szakított Seann Nicols (ex-Adler’s Appetite) énekessel, az utódja pedig James Durbin lett, aki a 2011-es American Idol nevű tehetségkutatóban azzal tűnt fel, hogy olyan metaldalokat adott elő, mint a Judas Priest Living After Mindnightja vagy a Breaking The Law. A Frontiers kiadó és a Frankie Banali dobos vezette Quiet Riot úgy döntött, hogy az új dalospacsirta, James Durbin az összes dallamot és szöveget újraírja a Road Rage lemezen, így az csak augusztus 4-én jelenik meg. A nyáron megjelenő lemezről immár a Wasted nóta is tesztelhető:

A Quiet Riot volt a néhai Ozzy gitáros Randy Rhoads eredeti bandája, de az igazi áttörést az 1983-as Metal Health albumuk hozta el számukra, és azon már Carlos Cavazo gitározott. A Quiet Riot volt az első amerikai metal banda, amelyik a poplistákat is bevette a 80-as évek elején.

Az alapítótag Frankie Banali dobos (ő a Quiet Riot valahavolt egyetlen tagja, aki a legendás banda közel 35 éves karrierje során minden felvételen játszik) mellett a mai felállásban ott van Chuck Wright basszer (aki már 1982-ben is játszott a csapatban) és Alex Grossi gitáros (2004 óta). Az új énekes egy rövid ideig Seann Nicols (azaz Sheldon Tarsha, ex-Adler’s Appetite) volt, aki a tavaly kilépett Jizzy Pearl (Love/Hate, Ratt stb.) helyét vette át, de mint fentebb írtuk, csak Seann személye csak átmeneti megoldás volt. Érdekes fejlemény, hogy Seann Nicols máris csatlakozott a másik tavalyi „botránybanda” egyik reinkarnációjához, a Bobby Blotzer-féle Ratthez, míg az ő helyére James Durbin érkezett a Quiet Riotba.  A Quiet Riot eredeti énekese, Kevin DuBrow 2007 novemberében, 52 éves korában kokain-túladagolásban hunyt el.

A Quiet Riot utolsó hagyományos soralbuma a még DuBrow-val készített Rehab volt 2006-ban, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2014-ben Banali már kihozott egy 10 című, félig stúdiós témákkal, félig koncertfelvételekkel megpakolt anyagot is. Ezen a kiadványon a 2013 novemberében csatlakozott Jizzy Pearl énekelt. A lemez 6 vadonatúj dalt és 4 koncert-felvételt tartalmaz, melyeket 2007-ben rögzítettek a néhai Kevin DuBrow énekessel. Ezt azonban Banali később eltüntette a digitális platformokról, mondván, az anyag terjesztése és promóciója méltatlan volt a csapathoz és magához a produkcióhoz is.

Quiet Riot – Road Rage
(Augusztus 4 – Frontiers)

01. Can’t Get Enough
02. Getaway
03. Roll This Joint
04. Freak Flag
05. Wasted
06. Still Wild
07. Make A Way
08. Renegades
09. The Road
10. Shame
11. Knock ‘Em Down