Új gitárossal kezdte az idei évet a felvidéki Phoenix RT. Az ősszel megüresedett gitáros posztot január elejétől Győrög Marci tölti be, aki elmondása szerint 13 éves korától különböző formációkban zenélt, a Phoenix RT-be pedig egy közös ismerős ajánlotta december végén.

„Marcival az első pillanattól egy hullámhosszon voltunk. Nagyon tehetséges gitáros. Egy hónap alatt  összeállt a koncertprogramunk, így január 27-én elstartolhatott  a 2018/A elnevezésű turnénk. Az országjárás nagy részén a Burnout zenekarral  koncertezünk, két állomáson csatlakozik hozzánk a Magor,  és egy állomáson a Fatal Error zenekar is. Máricus 30-án az Alvin és a Mókusok pozsonyi 25 éves jubileumi koncertjének leszünk vendégei, szóval igazi pörgős tavasz előtt állunk” – árulja el a banda dobosa Lépes Ferenc.

A zenekar idén év végére tervezi új nagylemezét.

„A dalok írása még az ősszel elkezdődött, akkor Ferivel ketten jártunk le a próbaterembe és ötleteltünk- pár alkalommal Sill Attila „Doki” /ex Eye Beyond Sight/ barátunk is megjelent a próbákon és így összeállt pár dal. Viszont most már Marcival lendültünk neki  az új Phoenix RT szerzeményeknek  és a tervek szerint szeptemberben stúdióba is vonulunk.” – meséli a basszeros, énekes Puss Tamás.

Eseménydús év előtt  áll tehát a felvidéki hármasfogat, s bár egy új korszak vette kezdetét náluk a lendület, az akarat, a kitartás a régi!

TURNÉDÁTUMOK: 
Március 30. – Pozsony – Randal 
Április 6. – Szombathely – Végállomás klub 
Április 13.- Szeged – Városi Rock Klub 
Április 27. – Tatabánya – Roxxy Music 
Április 28. – Budapest – Robot 
Május 11. – Veszprém – Metró 
Május 26. – Hatvan – Retró